15 Temmuz kutlamalarına büyük ilgi

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde hain kalkışmanın yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ’15 Temmuz Destanı’ kutlamaları sürüyor.İlk gün Dursun Ali Erzincanlı’nın şiir dinletisi ile başlayan anma programları, tiyatro sanatçısı...

14 Temmuz 2017 Cuma 15:21
15 Temmuz kutlamalarına büyük ilgi

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde hain kalkışmanın yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ’15 Temmuz Destanı’ kutlamaları sürüyor.

İlk gün Dursun Ali Erzincanlı’nın şiir dinletisi ile başlayan anma programları, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in tek kişilik oyunu ve tankın önüne yatarak sembolleşen Metin Doğan’ın sohbeti ile devam etti. Belediye tarafından Adnan Menderes Meydanı’nda gerçekleştirilen ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Er, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz akşamı yaşadıklarını anlatan Metin Doğan, askeri darbe girişiminin haberini alır almaz kendini sokağa attığını, motosikletli birini durdurarak Atatürk Havalimanı’na gittiğini daha sonra ise tankın hareket etmesini engellemek için önüne yattığını söyledi. Gördüğü manzaradan çok etkilendiğini söyleyen Metin Doğan, " Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da milli seferberlik çağrısı yapmıştı, bende üzerime düşeni yaptım. Halkımız darbeye güçlü bir iradeyle karşı durmuştur. Terörün amacı bizleri umutsuzluğa düşürmek. Türkiye bu oyuna gelmeyecek" dedi.

banner380

Aktör Ahmet Yenilmez ise, yaren poşusu ile sahne aldı. usta oyuncu, ’1915’ten 15 Temmuz’a’ adlı tek kişilik oyunu ile duygu dolu anlar yaşattı. Oyunun sonunda izleyiciler arasındaki iki asker annesini yanına alan Ahmet Yenilmez, 15 Temmuz’u dünyaya verilmiş bir ders olarak tarif ederken, Türk milletinin darbeye karşı gösterdiği duruşun örnek olduğunu kaydetti.

Bu arada 15 Temmuz şehitleri için mevlid-i şerif okundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<