banner359

23 Nisan sakinlerinin kötü koku isyanı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yer alan Batı Özlüce Atıksu Arıtma Tesisi, çevre sakinlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Batı Özlüce Atıksu Arıtma Tesisi’nin sebep olduğu kokuya...

27 Ağustos 2016 Cumartesi 17:45
23 Nisan sakinlerinin kötü koku isyanı
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yer alan Batı Özlüce Atıksu Arıtma Tesisi, çevre sakinlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Batı Özlüce Atıksu Arıtma Tesisi’nin sebep olduğu kokuya mahalliler tepki gösterdi. 23 Nisan, Altınşehir, Ataevler, Fethiye, Özlüce ve 29 Ekim gibi mahallelerini etkileyen kötü kokuya tepki gösteren 23 Nisan sakinleri, imza kampanyası düzenledi. İmza kampanyasıyla birlikte basın açıklaması da yapan mahalleli, yetkilileri göreve çağırdı. 23 Nisan Mahallesi sakinleri adına açıklama yapan Birol Mazlumoğlu, kokunun çevreye ve insanlara verdiği zarara dikkat çekerek, “Kimyamız değişiyor, nefesimiz kesiliyor, midemiz bulanıyor, sinir katsayımız değişiyor” dedi.
Tesisten en çok çocuk ve yaşlıların zarar gördüğünü söyleyen Birol Mazlumoğlu, “Bu ağır ve kirli materyaller bizleri kanser tehlikesiyle baş başa bırakacak. Bize bu zulmü kimsenin yaşatmaya hakkı yok. Bu kokunun en kısa zamanda ortadan kalkmasını istiyoruz. Eğer ‘Koku kalkmaz’ diyorlarsa, biz koskoca mahalleden gidemeyeceğimize göre Arıtma Tesisi’nin buradan gitmesini ya da dünya standartlarına göre düzenlenmesini istiyoruz. Bizler bu mücadelenin uzun soluklu olacağını biliyoruz. Hiçbir şekilde yılmayacağız. Kokusuz, dumansız bir yerde yaşamak hakkımızdır” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından mahalle sakinleri imza topladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<