6 asırlık cami ayağa kalkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 600 yıllık İshak Şah camii, ilk günkü ihtişamına kavuşuyor.Bursa´nın tarihî eserlerini UNESCO ile evrensel değer haline getiren Büyükşehir Belediyesi, ecdat emanetlerini ayağa kaldırma...

30 Ağustos 2016 Salı 12:31
6 asırlık cami ayağa kalkıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 600 yıllık İshak Şah camii, ilk günkü ihtişamına kavuşuyor.
Bursa´nın tarihî eserlerini UNESCO ile evrensel değer haline getiren Büyükşehir Belediyesi, ecdat emanetlerini ayağa kaldırma çalışmalarını hıs kesmeden sürdürüyor. Namazgah Caddesi üzerinde bulunan 600 yıllık İsak Şah Camii’ndeki restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım ilçesinde ‘Müftü Önü Camii’ olarak bilinen ve 600 yıl önce İshak Şah tarafından yaptırılan mabedin zamanla binalar arasına sıkışıp kaldığını, abdest alma yerinin dahi bulunmadığını dile getirdi. Başkan Recep Altepe, harabe görüntüyü ortadan kaldırmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden alınan iznin akabinde çalışmalara başladıklarını kaydetti. Cami etrafındaki binaları kamulaştırarak düzenleme alanı oluşturduklarını vurgulayan Recep Altepe, “Camimizin içi ve dışı, daha önce kapatılmış pencereleri, beton minaresiyle orijinal olarak yeniden ayağa kaldırılıyor. Yapılan çalışmalarla canlanan camimiz ilk günkü güzelliğine, orijinal haline kavuşmuş olacak. Mahallemize ve Yıldırım’a değer katacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<