banner359

Anadolu’nun Renkleri Yıldırım’da Hayat Buluyor

Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, 5 farklı yaş kategorisinde 200 dansçısı ile folklor oyunlarını genç kuşaklara aktarıyor.Uzman eğitmenlerin öncülüğünde 5-6 yaş minikler, 7-9 yaş küçükler, 10-14 yaş yıldızlar,...

03 Mayıs 2016 Salı 16:05
Anadolu’nun Renkleri Yıldırım’da Hayat Buluyor
Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, 5 farklı yaş kategorisinde 200 dansçısı ile folklor oyunlarını genç kuşaklara aktarıyor.
Uzman eğitmenlerin öncülüğünde 5-6 yaş minikler, 7-9 yaş küçükler, 10-14 yaş yıldızlar, 15-29 yaş gençler ve 30 yaş üzeri yetişkinler gruplarıyla, Anadolu’nun dört bir yanından asırlardan bu yana gelen kültür mozaiği Erguvan Halk Oyunları Topluluğu’nun çalışmaları ile Yıldırım’da sahneleniyor. 30’dan fazla yörenin halk oyununun sahnelendiği Erguvan Halk Oyunları Topluluğu’nda bu yıl Bursa, Artvin, Kütahya, Aydın, Bilecik, Burdur, Samsun, Trabzon, Rize, Gaziantep, Erzurum, Kastamonu, Adıyaman ve Van yörelerine ait oyunlar sergileniyor. Kılıç kalkan ekibini de bünyesinde barındıran Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, Bursa’nın kültürünü de izleyenlere yansıtıyor. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallerde boy gösteren Erguvan Halk Oyunları Topluluğu, geçtiğimiz Ağustos ayında Artvin’de katıldığı 43. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali ve Bosna Hersek’te katıldığı 11. Uluslararası Maoça Folklor Festivali, 10. Uluslararası Vuçkovtsi Folklor Festivali ve 6. Çeliç Uluslararası Folklor Festivali’nde Yıldırım’ı başarı ile temsil etmişti. Ekip önümüzdeki yaz da yurt içi ve yurt dışı festivallerde Yıldırım’ın adını duyurmaya hazırlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<