banner359

Atlı Sünnet Keyfi

Okul tatilinin yaklaşmasıyla birlikte sünnet çocuklarınında düğün telaşı başladı. Bursa’da Osmanlı geleneklerine bağlı kalan aileler çocuklarına at kiralayıp sokak sokak gezdiriyor.Eski Bursa’da tören alanı olarak bilenen Temenyeri...

01 Mayıs 2016 Pazar 11:29
Atlı Sünnet Keyfi
Okul tatilinin yaklaşmasıyla birlikte sünnet çocuklarınında düğün telaşı başladı. Bursa’da Osmanlı geleneklerine bağlı kalan aileler çocuklarına at kiralayıp sokak sokak gezdiriyor.
Eski Bursa’da tören alanı olarak bilenen Temenyeri Parkı’nda at üstünde gezinti yapan sünnet çocuğu ilgi odağı oldu. Osmangazi ilçesi Mollafenari Mahallesi’nde oturan Turan ailesinin tek çoçuğu olan Emre kır atın üstünde eski bursa geleneğini devam ettirdi. Bursa turuna çıkan Emre’yi mahalledeki arkadaşları da yalnız bırakmadı.
Rahvan at yarışlarına da katılan kır at, yaz döneminde çocukların vazgeçilmez düğün eğlencesi oluyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<