banner359

Av yasağı sona eriyor

Gırgır Ağları İle Avcılık Faaliyetinde Bulunan Balıkçılar İçin 15 Nisan Tarihinde Başlayan Genel Av Yasağı Yarın (1 Eylül Perşembe) Sona Eriyor.

31 Ağustos 2016 Çarşamba 16:51
Av yasağı sona eriyor
Gırgır ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan tarihinde başlayan genel av yasağı yarın (1 Eylül Perşembe) sona eriyor.
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, yeni av mevsiminin hayırlı olmasını dilerken, balıkçıların yasaklara ve özellikle boy yasaklarına uymalarını istedi. Balıkçılardan gırgır ağı ölçüm belgesini almadan denize açılmamalarını isteyen Ömer Ceylan, “1 Eylül 2016 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olan 4/1 numaralı ticari su ürünleri avcığını düzenleyen tebliğde yapılan değişiklikle Gemlik Körfezi’nde Kapaklı burnundan Kurşunlu balıkçı barınağına çizilecek hattın doğusunda kalan alanda gırgır ağlarıyla yapılan avcılık yasaklandı. Armutlu Bozburun’dan Tirilye’yi kesen hattın doğusundaki Gemlik Körfezi’nin bütününde ışıkla avcılık yine yasak olarak kaldı, fakat bu hattın batısında kalan açık alanda ise ışıkla avcılığın serbest. Yavru balıkların ve avcılık limitlerin altındaki balıkların avlanmasıyla gelecek nesillerin mirasının yenildiği unutulmamalı. Balıkçıların yasaklara uymalarını istiyoruz. Yasakları ihlal edenlere cezai müeyyide yapılacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<