Aydın’dan Mescid-i Aksa gerçeği

MHP Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi Cemil Aydın, Arap dünyasının elini Filistin ve Mescid-i Aksa’dan çektiğini söyledi.

26 Nisan 2017 Çarşamba 13:50
Aydın’dan Mescid-i Aksa gerçeği

MHP Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi Cemil Aydın, Arap dünyasının elini Filistin ve Mescid-i Aksa’dan çektiğini söyledi.

banner380
Filistin meselesine sahip çıkılmasını isteyen Aydın, “Mirac gecesi Mescid-i Aksa’da toplanan cemaat tamamen Türklerden ibaret olup, kısmen Endonezya ve Malezya vatandaşları göze çarpıyordu. Diğer ziyaret yerlerinde de durum farklı değildi. Mescid-i Aksa’nin hizmetinde bulunan Ürdün devletinin etkisi tartışmalıdır. Zira tanıtım ve temsilde sıkıntılar mevcuttur. Bu konuyla ilgili İslam Birliği Genel Sekreterliği mutlaka devreye girerek Mekke ve Medine’de olduğu gibi namaz vakitleri Mescid-i Aksa’dan naklen bütün dünyaya izlettirilmelidir. Kamu diplomasisin önemli bir ayağı olan yerel yönetimlerin kültürel gezi ve toplantıları için Kudüs vazgeçilmez bir adres olmalıdır. Turizm Bakanlığı yetkili seyahat acenteleri münasebetiyle bölgeye yapılacak gezi ve seyahatlere teşvik desteğini mutlaka gündemine almalı ve de hava yolları şirketlerini özendirilmelidir. Zira Doğu Türkistan, Kerkük, Karabağ ve diğer Türk-İslam beldeleri gibi Kudüs üzgün, Mescid-i Aksa mahzundur” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<