banner359

Başkan Özkan çiftçinin derdine deva oldu

Bursa’nın Karacabey ilçesinin Sultaniye Mahallesinde elektrikli tarımsal sulama çalışmasına el atan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bu konuda UEDAŞ nezaretinde yaptığı girişimlerin sonuç vermesiyle çiftçiye müjdeli haberi verdi.Karacabey...

30 Mayıs 2017 Salı 13:22
Başkan Özkan çiftçinin derdine deva oldu

Bursa’nın Karacabey ilçesinin Sultaniye Mahallesinde elektrikli tarımsal sulama çalışmasına el atan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bu konuda UEDAŞ nezaretinde yaptığı girişimlerin sonuç vermesiyle çiftçiye müjdeli haberi verdi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, beraberinde Karacabey Belediyesi Muhtarlıklar Müdürü Sinan Beyhan ve Sultaniye Mahallesi Muhtarı Derviş Mete ile aldıkları sonuç ile hizmete geçen elektrikli tarımsal sulamanın yapıldığı yerleri inceledi.

Sultaniye Mahallesinde 5 sene önce 19 kilometrelik alanda bir araya gelen çiftçiler, tarlalarında elektrikli tarımsal sulama kullanmak için çalışma başlattı. Fakat UEDAŞ ile proje aşamasının yanı sıra maddi sıkıntı yaşayan çiftçiler bir tülü sonuç alamayınca, Sultaniye Mahallesi Muhtarlığı Karacabey Belediyesi’ne başvuruda bulunuldu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sultaniye Mahalle Muhtarımız bize başvuruda bulundu. Yıllardan beri kangren haline gelen elektrikli sulama ile ilgili bir sıkıntı, bir problem vardı. Bu sıkıntıyı duyunca muhtarımızla istişare ettik. Bununla ilgili çalışmalara başladık. 19 kilometrelik bir hat 196 adet elektrik direği kullanılarak gerçekleştirilen bu proje kapsamında şuan itibariyle elektrikli sulama kullanılmaya başlanmıştır. Şimdiye kadar bu mahallede yaşayan çiftçilerimiz mazot kullanarak, su motorlarıyla, derin kuyularla bu işleri halletmeye çalışıyorlardı. Şimdi elektrikli sulama sistemine geçtik. Bu çiftçilerimizi büyük bir oranda rahatlatmış oldu. Şimdiye kadar yaklaşık 50 civarında abone olduğunu öğrendik. Önümüzdeki günlerde bu rahatlığı, bu güzelliği gördükçe bütün köyde çiftçilik faaliyetinde bulunan çiftçiler bu hizmetten yararlanacak. Biz de Karacabey Belediyesi olarak bir sorunun çözülmesi noktasında netice almaktan mutluluğumuzu muhtarımızla beraber paylaşıyoruz” dedi.

Sultaniye Mahallesi Muhtarı Derviş Mete ise, “Biz bu projeyi çok önce başlattık. Fakat buna ekonomik olarak yetemedik. Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan ve Karacabey Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu soruna el attılar ve çözdüler. Herkese hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<