Başkan Türkyılmaz’a Kendi Partisinden Şok

CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendi partisinin meclis üyelerinden tepki gördü.Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılan eylül ayı olağan toplantısında gündemde yer alan 29 maddenin 3 maddesine CHP’li meclis üyeleri...

03 Eylül 2015 Perşembe 20:34
Başkan Türkyılmaz’a Kendi Partisinden Şok
CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendi partisinin meclis üyelerinden tepki gördü.
Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılan eylül ayı olağan toplantısında gündemde yer alan 29 maddenin 3 maddesine CHP’li meclis üyeleri geçit vermedi. Türkyılmaz, "Personelimize güvenmiyoruz. Kendi kadromuzu kuramadık" sözüne kendi partisinin meclis üyelerinden sert tepki geldi. Türkyılmaz, "Belediyemiz içerisinde yeterli sayıda görev verebilecek insan sayısı çok az. Geçmişten gelen bize güven vermeyen insanlar var. Bu sebeple çoğu birim vekaleten yürütülüyor. Bazı arkadaşlarımız 3 müdürlüğe vekalet ediyor" dedi.
Bunun üzerine söz alan CHP Meclis Grup Sözcüsü Akın Poray, "CHP grubu olarak bizler de Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Kreş Müdürlüğü, Emlâk İstimlâk Müdürlüğü’nün çalışmalarının yoğun olduğunu düşünüyoruz. İnsan Kaynakları Müdürlüğü bir teklifte bulunuyor ve bunun Yazı İşleri’nde direkt görüşülmesini istiyor. Ancak kadroların ihdası ve iptali meclis oturumuna bağlı. Bundan sonraki gelecek olan evraklarda, eğer bir kadronun ihdası veya iptali ile ilgili, CHP grubu olarak bizler de sebebini daha önceden bilirsek, o zaman fikrimizi daha net ortaya koyabiliriz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bu talebi uygun bulmuyor ve reddedeceğimizi söylüyoruz" dedi.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı üzerine Başkan Türkyılmaz’ın gündeme getirdiği, Emlâk İstimlâk Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Kreş Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün kaldırılması talebi CHP grubunun açıklamalarıyla yine ret oyu aldı. Poray, kaldırılmak istenen müdürlüklerin iptalinin çok kolay olduğunu ve bir meclis kararına baktığını, fakat ilgili müdürlüklerin tekrar açılması için hem meclis kararı, hem de İç İşleri Bakanlığı’ndan izin alınması gerektiğini ve bunun zor bir süreç olduğunu söyledi. Mudanya’nın sürekli büyüyen ve gelişen bir nufüs alanına sahip olduğunu vurgulayan Poray, Mudanya’nın daha fazla hizmete ve bunun için de daha fazla personele ihtiyaç duyduğunu, bu yüzden CHP grubunun ret oyu kullanacağını açıkladı.
Başkan Türkyılmaz, gündeme getirdiği maddelerin CHP meclis üyeleri tarafından kabul edilmediğini görünce oy birliği ile ret kararı aldırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<