Bursa köyleri doğalgaza kavuşuyor

Bursagaz, Bursa’nın köy ve mahallerini de doğalgaza kavuşturuyor. Son olarak Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu da doğalgaza kavuştu.Temmuz ayı sonunda başlanarak yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan çalışmalar ve 3,7 milyon...

15 Kasım 2016 Salı 11:36
Bursa köyleri doğalgaza kavuşuyor
Bursagaz, Bursa’nın köy ve mahallerini de doğalgaza kavuşturuyor. Son olarak Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu da doğalgaza kavuştu.
Temmuz ayı sonunda başlanarak yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan çalışmalar ve 3,7 milyon TL yatırımın ardından Gündoğdu Mahallesi’nde doğalgaz ateşi yakıldı. Doğalgaz verme törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp, Bursagaz çalışanları ve Gündoğdu sakinleri katıldı. Markus Rapp, Temmuz 2016’da başlayan ve 3,7 milyon TL yatırımla hayata geçirilen projeyle 7 kilometre çelik hat, 14,25 kilometre polietilen şehir içi dağıtım hattı, 4,5 kilometre servis hattı ve 553 adet servis kutusunun Gündoğduluların kapısına kadar ulaştırıldığını söyledi.
Bursa’nın bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gündoğdu Mahallesi’ni doğalgazla buluşturdukları için mutluluk duyduklarını belirten Rapp şunları ekledi:
“Tepede olduğu için engebeli arazide gerçekleştirdiğimiz bu projede büyük destekleri ve emekleri olan kamu kuruluşlarımıza, müteahhidimize ve Bursagaz ekibimize çok teşekkür ediyorum”.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Bursa’nın köylerinin de doğalgaz gibi temiz bir yakıta kavuşmasından memnuniyet duyduklarını söyleyerek, “20 yılı aşkın süredir Gündoğdu doğalgaz bekliyordu. Binlerce kilometre uzaktan gelen bu güzel nimet evimize rahatlık, çevreye sağlık katacak. Doğalgazın Gündoğdu’ya ulaşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bölgemize ve bölge halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gündoğan Mahallesi’ninilk doğalgaz ateşi meşaleler ile yakıldı.
Mayıs ayında İznik’i doğalgazla buluşturan Bursagaz, Bursa’nın köy ve mahallerine de hizmet götürüyor. 850 potansiyel aboneye sahip olan Gündoğdu’ya gaz hizmeti götürebilmek için toplam 3,7 milyon TL değerinde yatırım yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<