banner359

Bursa’da Organik Tarım Masaya Yatırıldı

Bursa’da çiftçiyi organik tarım ve organik hayvancılığa teşvik etmek maksadıyla düzenlenen organik yumurta toplantısının ilki yapıldı.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, İyi Tarım Uygulamaları...

31 Mayıs 2016 Salı 17:50
Bursa’da Organik Tarım Masaya Yatırıldı
Bursa’da çiftçiyi organik tarım ve organik hayvancılığa teşvik etmek maksadıyla düzenlenen organik yumurta toplantısının ilki yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığı ve Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantı Bursa Anatolia Otel’de yapıldı. Organik tarımın dünyada son yıllardaki hızlı gelişiminin anlatıldığı toplantıda 80 milyon hektar alan ile dünya tarım alanlarının yüzde 1’ lik kısmında organik tarım yapıldığı, bütün dünyada organik tarım yapan üretici sayısının yaklaşık 2 milyon olduğu, organik ürün pazarının ise 72 milyar dolar seviyesine ulaştığı belirtildi.
Toplantıda konuşan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, Türkiye’de organik tarım yapılan alanların toplam zirai alan içerisindeki payının yüzde 2,2 olduğunu söyledi. Ceylan, Türkiye genelinde organik ürün olarak en çok fındık, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, mercimek ve pamuğun üretildiğini bildirdi. 2015 yılında Bursa’da 158 üretici tarafından 5654 alanda organik tarım faaliyeti yürütüldüğünü belirten Ceylan, “İlimiz genelinde en çok üretilen organik ürünler sırasıyla çilek, kiraz, ceviz, zeytin, ahududu, böğürtlen, mavi yemiş, fasulye, bezelye, ıspanak, fiğ, yonca, yulaf, buğday, mısır ve yem şalgamıdır. Organik hayvansal üretim de gelişme göstermeye başlamış olup; et, süt, yoğurt, peynir ve yumurta piyasalarda yerini almaya başlamıştır. Hayvansal ürün ve üretimdeki çeşitlilik bitkisel üretime göre çok daha az ve küçük ölçektedir. İlimizde toplam 4500 tavuk ile 3 adet organik yumurta tavukçuluğu ve 49 kovan ile 1 adet organik arıcılık işletmesi bulunmaktadır. Organik tarımın yaygınlaştırılması projesi kapsamında, 2015 yılında başlatılan organik yumurta tavukçuluğu projesi ile bölgemizde organik hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği hedeflendi” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<