Bursa’da SİT alanı tepkisi

Bursa’da binerce konutun yapıldığı Millet Mahallesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 3. Derece SİT Alanı ilan edilmesi mahalle halkını endişelendiriyor. Bölgedeki fiili durumun ilan edilen Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü...

04 Aralık 2016 Pazar 16:24
Bursa’da SİT alanı tepkisi
Bursa’da binerce konutun yapıldığı Millet Mahallesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 3. Derece SİT Alanı ilan edilmesi mahalle halkını endişelendiriyor. Bölgedeki fiili durumun ilan edilen Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı durumuyla ilgisinin olmadığını belirten CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuyla ilgili bakanlıktan detaylı bilgi istediğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın binlerce konut ve yüzlerce siteyi barındıran Millet Mahallesi’ni "Bursa ve Yalova İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi " çerçevesinde "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ilan etmesi üzerine bölgeye giden Kayışoğlu, Millet Mahallesi sakinlerini dinledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı karara anlam veremediğini belirten Millet Mahallesi sakinleri, kendilerini ziyaret edip, dinleyen Altaca Kayışoğlu’na "Bakanlık böyle bir karar alıyor ama hiçbirimizin haberi yok. Kararın askıya çıkmasını bile tesadüf eseri öğrendik. Bu mahalle 1996 yılında planları yapılmış, 2004 yılından bu yana da plan çerçevesinde gelişmiş bir bölge. Bursa’nın en planlı mahallesi konumundaki Millet’in bir anda SİT alanı ilan edilmesini anlamış değiliz. Ortada korunacak bir şey yokken, böyle bir karar alınmasının altında acaba başka nedenler mi var diye düşünüyoruz. İtirazlarımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptık. Bu kararı verenler gelip mahalleyi görsünler, sonra kararlarını bir daha gözden geçirsinler. Binlerce insanı şu an bu kararlarıyla mağdur etmiş durumdalar" diye dert yandılar.
Millet Mahallesi’nde vatandaşları dinleyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, "Bu mahalleyi iyi biliyorum. Yaşadığınız soruna bakınca, buraları bilmeyen, Bursalılarla görüşme zahmetinde bulunmayan Ankara bürokrasisi ve tabii yerli işbirlikçileri, yine akıllara ziyan bir kararın altına imza atmışlar. Site bahçeleri ve bırakılan parklardan başka yeşil alanın olmadığı, cılız akan Gökdere dışında dikkat çeken doğal bir yapının bulunmadığı bir mahalleyi ’Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ ilan edenler, keşke bu duyarlılığı Kocayayla’nın oksijen deposu çam ağaçları kesilip, yerine gelecekte planlanan golf sahaları için yapıldığı açıkça anlaşılan gölet projesinde gösterselerdi" diye konuştu.
"Burada ne taşacak bir dere var, ne de korunacak bir doğa var" diyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Kocayayla’da, Başköy’de, Kabulbaba’da duyarlı olmayanlar, Karacabey Bursa Ovası’nın geleceğini dinamitleyecek Batı OSB’ye imza atanlar, Millet, Vatan, Şirinevler, Piremir mahallelerinde yaşayan binlerce insanın geleceğiyle oynuyorlar. Karar yanlış bir karar. Bursa’yı korumak istiyorlarsa, Uludağ’ın doğal yapısını korusunlar, Kocayayla’yı korusunlar, Bursa, Karacabey, Gürsu Ovası’nın elde kalan kısımlarını korusunlar" diye tepki gösterdi. Konuyla ilgili bakanlıktan detaylı bilgi istediğini ifade eden Kayışoğlu, Orası birinci derece sit alanı ilan edilmişti. Yerleşim alanı olduğu için üçüncü derece sit alanı ilan edilmiş ve Sürdürülebilir koruma alanı içerisine alınmış. Doğrusu neden ve kim için bu karar alındı bilemiyorum. Sit alanı oluğu için artık işlemler kolay yapılamayacak. Bölgede yıkım olsa bile yeniden inşaat yapmak kolay olmayacak. Bölgedeki fiili durumun ilan edilen durumla ilgisi yok ilan edilen sit ile ilgili vatandaş kaygılı” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<