Büyükşehir’den Suriyeli mazlumları hayata bağlayacak destek

Suriye’de 6 yıldır yaşanan iç savaşın mağduru olan mazlumlara her fırsatta yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, Biz Ümmetiz Platformu tarafından organize edilen ‘bir ambulans bin hayat’ projesine 10 ambulans alarak destek verdi.Gerek...

07 Ekim 2016 Cuma 12:45
Büyükşehir’den Suriyeli mazlumları hayata bağlayacak destek
Suriye’de 6 yıldır yaşanan iç savaşın mağduru olan mazlumlara her fırsatta yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, Biz Ümmetiz Platformu tarafından organize edilen ‘bir ambulans bin hayat’ projesine 10 ambulans alarak destek verdi.
Gerek Osmanlı coğrafyasında, gerekse komşu ülkelerde yaşanan doğal afetlerde kent dinamiklerini harekete geçirerek yardım seferberliği başlatan Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Suriye’ye yapılan yardımlara ambulans desteğini de ekledi. Bölgede en önemli sıkıntının ilaç ve ambulans olması üzere Biz Ümmetiz Platformu tarafından başlatılan ‘Bir ambulans bin hayat’ projesine kayıtsız kalmayan Büyükşehir Belediyesi, hayırseverlerin katkılarıyla 10 adet ambulans alarak projeye katkı sağladı. Tamir ve bakımının Suriye’de kolaylıkla yapılması için özellikle belirlenen modeller yurt dışından temin edilirken, kampanyanın ilk partisi olan toplam 24 ambulans, İstanbul’dan Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısına hareket etti. Sağlık Bakanlığı, Kızılay, AFAD ve Avrasya Vakfı’nın kontrolünde Suriye’ye ulaştırılacak.
Zulüm bitene kadar yardımlar sürecek
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriye’de 6 yıldır zulüm, kan ve gözyaşının durmadığını, bu savaşta Türkiye’nin mazlum Suriye halkının her zaman yanında olduğunu söyledi. Büyükşehir olarak sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin destekleriyle bugüne kadar bölgeye yüzlerce yardım TIR’ı gönderdiklerini hatırlatan Recep Altepe, “Gıda, giyecek, temizlik malzemesi, ısınma gereçleri başta olmak üzere bölgeden ne gibi talepler geldiğiyle yardım etmeye çalıştı. AK Parti Bursa Gençlik Kolları da geçtiğimiz yıl bölgede incelemelerde bulunmuş ve en fazla ilaç ve ambulans sıkıntısı yaşandığını söylemişti. Ancak ambulansların ihtiyaç duyulduğunda bakım ve tamirlerinin Suriye’de kolaylıkla yapılabilmesi için özel marka ve model talepleri vardı. AFAD, Kızılay ve Avrasya Vakfı’yla yaptığımız çalışmalarda bu ambulanslar Avrupa’dan temin edildi. 10 tanesinin Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever katkılarıyla aldığı toplam 24 ambulans, Suriye’ye doğru yola çıktı. Bu ambulanslar Suriye’nin her köşesinde hizmet verecek. Tek temennimiz kan ve gözyaşının bir an önce durması. Bu zulüm bitene kadar bizim yardımlarımız da sürecek” dedi.
AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli de, daha önce yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bölgeye 2 TIR ilaç gönderildiğini belirterek, desteğinden dolayı Altepe’ye teşekkür etti.
AFAD, Kızılay ve Avrasya Vakfı gözetiminde Hatay Cilvegözü Sınır Kapısına doğru yola çıkan ambulanslar, buradan Suriye’ye geçerek hemen hizmet vermeye başlayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<