Edebali: “15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız”

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde şehitlerin hatırasına uygun olarak birlik ve beraberliklerini dosta düşmana bir kez daha göstereceklerini söyledi.Ülke olarak 15 Temmuz 2016’da...

13 Temmuz 2017 Perşembe 16:32
Edebali: “15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız”

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde şehitlerin hatırasına uygun olarak birlik ve beraberliklerini dosta düşmana bir kez daha göstereceklerini söyledi.

banner380

Ülke olarak 15 Temmuz 2016’da hain bir darbe girişimine tanık olduklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çok şükür milletimizin feraseti, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, yaşlılarımızın ve şehitlerimizin kanı ile bu hain darbe girişiminin önüne geçtik. Topyekûn gösterdiğimiz milli irade gücüyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde işgal girişimini bir gecede bertaraf ettik. Bu coğrafyanın insanları 7’den 70’e birlik ve beraberlik içerisinde olarak ülkemizi geleceğe taşımak için kanlarıyla iradelerini ortaya koydu” dedi.

Türkiye’nin her ilinde 15 Temmuz 2016’da başlayan demokrasi nöbetlerinin 1 ay boyunca aralıksız olarak tutulduğunu hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bugün geldiğimiz noktayla birlikte işgal girişiminin sene-i devriyesindeyiz. Milletimiz hem içerdeki hainlere hem de dışardaki işgalcilere ‘asla sizin senaryolarınıza teslim olmayacağız’ demiştir. Küresel güçlerin ülkemiz üzerindeki hesapları hiç bitmedi bundan sonra da bitmeyecek. Bizler geçmişte olduğu gibi aynı ruhla mücadele ederek içerdeki ve dışardaki düşmanlara fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

Hain darbe girişiminden önce ülkenin 17-25 Aralık operasyonlarıyla kaosa sürüklenmek istediğini belirten Başkan Edebali, “Bu yapılmak istenen tüm girişimlere o tarihlerde tüm milletimiz şahit oldu. Bizler de o tarihlerde ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan hain yapılanmanın üniversitesine kilit vurduk. 2014 yılında alçak örgütün yapacaklarını tahmin ederek tarihi adımımızı attık ve üniversiteyi mühürledik. İmar mevzuatına aykırı yapılar yaptıkları için 2014 yılında ayrıca para cezası kestik” bilgisini verdi. Üniversitenin kapısına vurdukları kilitten sonra hain yapılanmayla mücadelelerini sürdürdüklerini söyleyen Başkan Edebali, “Bize karşı açılan 11 davanın çoğunu kazandık. Vatanını satan hainlere asla müsamaha gösterilmemesi gerektiği düşüncesiyle o zaman geri adım atmayarak bu örgütün üzerine korkusuzca gittik” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<