banner359

Ertuğrul Gazi’yi Anma Şenlikleri sona erdi

İnegöl Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Ertuğrul Gazi’yi Anma ve İnegöl Şenlikleri sona erdi.Hikmet Şahin Kültürparkı’ndaki şenliklerde konuşan Ertuğrul Gazi Dernekleri...

30 Ağustos 2016 Salı 11:36
Ertuğrul Gazi’yi Anma Şenlikleri sona erdi
İnegöl Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Ertuğrul Gazi’yi Anma ve İnegöl Şenlikleri sona erdi.
Hikmet Şahin Kültürparkı’ndaki şenliklerde konuşan Ertuğrul Gazi Dernekleri Federasyonu Başkanı Nihat Kula, “Bugün Mehmetçiklerimiz vatan topraklarının dışında, ülkenin bekası, geleceği açısından resmen bir savaş içindeler. Ertuğrul Gazi ocağından yetişen hiçbir insan vatan haini değildir. Ertuğrul Gazi’nin rahlesinde eğitim yapan her gencimiz, ha bu memleketin ekmeğini yemişim, ha uğruna kurşun yemişim diye düşünür. Bunlar, gönlü vatan sevdasıyla dolu yiğit Müslüman Türk gencidir. Dolayısıyla devleti yönetenlere şunu söylüyorum; üzümün çöpü, armudun sapıyla uğraşmayın. Artık net olun, devleti seven, devleti için her türlü fedakarlığa talip olan sivil toplum örgütlerine sahip çıkın. Sizden çok şey istemiyoruz, bize sahip çıkın” dedi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Osmanlı bizim ecdadımız, her şeyimiz. Osmanlını torunları olmaktan dolayı gururluyuz. Biz Osmanlı’dan bahsederken, hep Fatih Sultan Mehmet’ten, Yavuz Sultan Selim’den, odada Kur’an-ı Kerim var diye ayağını uzatmamış o ecdattan bahsediyoruz. Osmanlı demek, Ertuğrul Gazi demek. Hayme Ana demek. İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği yönetimi her sene bu birlik ve beraberliği yansıtmak için büyük bir gayret ortaya koyuyor. Bu sene 15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle anma programı ertelenmişti. Ben emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından organizasyona katılan folklor ekiplerine ve destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edildi. Konserlerin ardından program Kıbrıs, Azerbaycan, Urfa, Eskişehir ve İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği folklor ekiplerinin gösterileri ile son buldu. Programda davetlilere bulgur pilavı ile ayran ikram edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<