banner359

Gökyüzü Festivali Gün Sayıyor

Gökyüzü Festivali Gün Sayıyor

30 Haziran 2016 Perşembe 16:31
Gökyüzü Festivali Gün Sayıyor
Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 2.si gerçekleştirilecek olan ‘Astro Fest 2016’, 12-14 Ağustos tarihleri arasında Uludağ 2. Bölge’de astronomiseverleri bir araya getirecek.
BTM’nin toplumun bilime olan ilgisini arttırmak üzere gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerden biri olan ve çok sayıda gökyüzü tutkununu bir araya getiren ‘Astro Fest 2016’, Uludağ’da gerçekleşecek. Etkinlikte NASA, CERN, Türkiye Astronomi Derneği, TÜBİTAK, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi ile Ulrecht Üniversitesi gibi bilim dünyasına yön veren kuruluşlardan gelecek uzmanlarla gökyüzü sohbetleri ve gözlemler gerçekleştirilecek. ‘Mars’ın keşfi’, ‘Uzay ve Astronomi’nin bilinmeyenleri, ‘İslam ve Astronomi’ gibi temalarda konferansların yapılacağı etkinlikte ayrıca her yaş grubuna yönelik gök atlası, güneş saati, planetaryum gibi farklı astronomi atölyeleri de planlanacak.
METEOR YAĞMURU İLE GÖRSEL ŞÖLEN
Astro Fest 2016’nın gerçekleşeceği tarihlerde ayrıca meteor yağmurunun gerçekleşmesi de bekleniyor. 12-13 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Perseid göktaşı yağmuru ile saatte 100’e yakın göktaşının rahatlıkla gözlemlenmesi bekleniyor. Ayrıca birçok galaksi ve gezegenin gözlemi de alana kurulacak teleskoplarla gece boyu gerçekleştirilirken, gündüz saatlerinde ise güneş gözlemi ile yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<