İktisat Kongresi’ne Rotaryen Desteği

Reha Akın

14 Şubat 2016 Pazar 15:19
İktisat Kongresi’ne Rotaryen Desteği
Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Dr. Reha Akın, Rotary’nin 6 temel ilkesi arasında ekonomik-toplumsal kalkınmanın da yer aldığını belirterek, bu nedenle yeni cumhuriyetin ekonomik bağımsızlık yolunda ilk adımını attığı İzmir İktisat Kongresi’ni çok önemsediklerini söyledi.
17-18 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonda, Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Cumhuriyet ve Rotary konulu bir toplantı gerçekleştirecek. Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Dr. Reha Akın, Rotary’nin 6 temel ilkesi arasında ekonomik-toplumsal kalkınmanın da yer aldığını belirterek, bu nedenle yeni cumhuriyetin ekonomik bağımsızlık yolunda ilk adımını attığı İzmir İktisat Kongresi’ni çok önemsediklerini söyledi. Kutlama organizasyonunda yer alan kurum ve kuruluşlar arasında Rotary’nin de etkin rol aldığını kaydeden Akın, “Kutlama etkinliği, federasyonumuza bağlı İzmir Smyrna Rotary Kulübü öncülüğünde İzmir’i Sevenler Platformu ve Slow Food İzmir Birliği’nin katkıları ile yapılacak. İkinci gün etkinliğinde Cumhuriyet ve Rotary konulu söyleşi düzenleyeceğiz. Rotaryenler olarak toplumsal-ekonomik gelişim konusunda yürüttüğümüz onlarca proje ve çalışma var. 17 Şubat 1923 yılında sanayici, tüccar, işçi ve çiftçi kesimlerini temsil eden binin üzerindeki delegenin katılımıyla toplanan İzmir İktisat Kongresi’nin amacı ile rotaryenlerin kalkınmaya yönelik ilkeleri ve çalışmaları bu noktada tam örtüşmektedir. İzmir İktisat Kongresi’nin ana tema olarak Rotaryenleri seçmesi, bizim ekonomik kalkınmaya verdiğimiz desteğin bir göstergesi olarak algılanmalıdır. Rotary topluluğunda yer alan üyeler, ülke ekonomisinin tam içinde, kendi alanlarında başarılı, iş dünyasının saygın isimlerinden oluşmaktadır. Cumhuriyet ve Rotary konulu söyleşide, kongrenin amacına ve ruhuna uygun faaliyetler yürüten Rotaryenlerin ekonomik kalkınmadaki rolüne yer verilecek” şeklinde konuştu
İzmir Smyrna Rotary Kulübü Başkanı Halil Kalaycıoğlu da, her zaman toplumsal yararı ön plana çıkaran ilkeleri doğrultusunda faaliyetler yapan Rotaryenler olarak, Cumhuriyet döneminin tarım ve sanayi politikalarının belirlendiği kongrenin düzenlenişinin yıldönümü etkinliğine destek olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Temel ilkeleri doğrultusunda çalışan rotaryenlerin Atatürk’ün toplumsal, siyasi, ekonomik ve kültürel alanda attığı adımları desteklediğini ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kalaycıoğlu, “Biz, Atatürk’ün talimatıyla düzenlenen İzmir İktisat Kongresi’nin temel hedefleri ve ruhuna uygun çalışmalar yapan bir topluluğuz. Kongrenin kutlanmasıyla ilgili hem organizasyonda, hem etkinlik faaliyetlerinde bulunmak bizi sevindiriyor. İki gün sürecek organizasyona tüm İzmirlileri bekliyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<