banner359

İnegöl’de Kurtuluş Coşkusu Başlıyor

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Encümen Toplantısı Sonrası Açıklama Yapıp, İlçe Halkını 4 Gün Sürecek Şenliklere Davet Etti.

02 Eylül 2015 Çarşamba 11:18
İnegöl’de Kurtuluş Coşkusu Başlıyor
Bursa’nın İnegöl ilçesinde kurtuluş şenlikleri 6 Eylülde başlıyor.
İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşu olan 6 Eylül’de her yıl belediye tarafından düzenlenen kurtuluş şenlikleri bu yıl 4 güne yayılarak kutlanacak. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, encümen toplantısı sonrası açıklama yapıp, ilçe halkını 4 gün sürecek şenliklere davet etti. Aktaş, “Bu yıl da İnegöl’ün kurtuluşunu dolu dolu kutlayacağız. Ülkemizin hassas bir süreçten geçtiği b günlerde özellikle 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkemizin sürüklenmeye çalışıldığı kaos ortamının farkındayız. Her geçen gün yeni şehit haberlerinin gelmesiyle yaşadığımız acı hepimizin malumu. Ancak yapılan bu oyuna inat, bizi bölüp parçalamaya çalışanlara inat, birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermeli, ülkemiz üzerinde hain planlar güdenlerin heveslerini kursaklarında bırakmalıyız. Ben özellikle halkımızdan istirham ediyorum, kurtuluş günümüzde şehrimizi bir gelin edasıyla bayraklarla donatalım. Düzenlenecek programlara mümkün olduğunca iştirak edip şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılını daha coşkulu bir şekilde kutlayalım” dedi.
Aktaş, “Kurtuluş şenliği 4 Eylül Cuma günü saat 14.00’de Kent Müzesi’nde açılışını yapacağımız ‘Zor Yıllardan Kurtuluşa’ adlı fotoğraf sergimizle başlayacak. 5 Eylül 14.15’de belediye önünden startını vereceğimiz off road yarışlarının 1. ayağıyla başlayacak programımız yarışların yapılacağı alan olan Angelacoma Otel yanında devam edecek. Off road yarışlarının 2. ayağı pazar günü yine Angelacoma Otel yanındaki parkurda yapılacak. Cumartesi saat 17.00’de belediye önünden başlayacak olan atlı geçit yürüyüşünün ardından saat: 18.00’de cirit müsabakası gerçekleştirilecek. Şehitlik ziyaretimiz olacak. Kortej yürüyüşü ve fener alayı yapılacak. 7 Eylül Pazartesi günü ise sünnet şöleni yapılacak” diye bilgi verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<