banner359

İnegöl’e 159 milyonluk büçte

İnegöl Belediyesi’nin 2017 yılı tahmini bütçesi 159 milyon olarak belirlendi.İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 36 gündem, 8 takrir olmak üzere 44 madde görüşüldü. Toplantıda...

07 Ekim 2016 Cuma 19:55
İnegöl’e 159 milyonluk büçte
İnegöl Belediyesi’nin 2017 yılı tahmini bütçesi 159 milyon olarak belirlendi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 36 gündem, 8 takrir olmak üzere 44 madde görüşüldü. Toplantıda İnegöl Belediyesi’nin 2017 yılı tahmini bütçesi de belirlendi. Geçtiğimiz yıl 129 milyon olan bütçe, 2017 yılında büyük projeler için İller Bankası’ndan alınacak 30 milyon lira sebebiyle tahmini 159 milyon lira olarak belirlendi.
En çok şikâyetin de, en çok tebrikin de temizlik işlerinden geldiğini belirten Başkan Alinur Aktaş, “Birileri caddesinin süpürülmesine bakıyor, bir başkası en ince ayrıntılara dikkat ediyor. Atık yağdan, kıyafetten farklı en ince detayları takip ederek temizlikle alakalı şikâyetlerde bulunuyor. Son yıllarda temizlikle alakalı olumlu bakış arttı. Temizlik personeliyle alakalı ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Kamyon arkası, meydan temizliği ile alakalı pek düşünülmüyor. Yılbaşında 25 yeni personeli alarak kapsamı artıracağız, daha iyi sonuçlar alacağız. Mahalle konaklarının tahsisiyle alakalı olarak, bunlar farklı vakıf ve dernekler olabilir. Nihayetinde biz bunların denetlemesini yapıyoruz, ortak projeler de hayata geçiriyoruz. Onlarla irtibatımız parti olarak değil belediye olarak. Yapılan iş ve işlemlerle alakalı olarak birçoğunun iftarlarına, sabah çorbalarına veya farklı organizasyonlarına katılıyorum, bize vekil olan arkadaşlarımız da bunlara iştirak ediyorlar. Hayırlı ve güzel çalışmalar yürütülüyor. Burada asla ve asla bir siyasi parti gözetilmiyor. Özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza hem dersleriyle alakalı yüklemeler yapılırken aynı zamanda dinlerini öğrenmeleri adına farklı yaz eğitimleri hayata geçiriliyor, çocukların sosyalleşmeleri adına farklı eğitimler yapılıyor. Aşevi olarak kullanılan Ahmet Türkel Mahalle Konağı, sabahları yemek verirken ramazanda da iftar programlarına ev sahipliği yapıyor. Restore edilmesi düşünülen 3-4 projemiz daha var. Bunların kullanılır hale getirilmesi çok önemli. Son 12-13 yılda çok ciddi restorasyonlar yapıldı. Kapısına kilit vurulup, senenin 3-5 günü ziyaret edilen nostaljik bir mekân gibi örümcek bağlamaya yüz tuttuğunu, içerisinin kullanılmadığını gördük. Bu noktada bu mekânları dolu dolu kullanıyoruz. Eski tekel binamız olan Gençlik Merkezi arı kovanı gibi çalışıyor. Bu konuyla alakalı daha dikkatli davranacağımızı ve gelecek tekliflere açık olacağımızı ifade ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<