İtso Başkanı Anıl Öğrencilerle Buluştu

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Topluluğu’nun düzenlediği "Kariyer Günleri"ne katıldı.İnegöl İşletme Fakültesi’nin çok amaçlı salonundaki programda konuşan İTSO...

26 Mayıs 2016 Perşembe 12:38
İtso Başkanı Anıl Öğrencilerle Buluştu
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Topluluğu’nun düzenlediği "Kariyer Günleri"ne katıldı.
İnegöl İşletme Fakültesi’nin çok amaçlı salonundaki programda konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün sanayileşme hikayesini ve iş hayatındaki tecrübelerini anlattı. İnegöl’ü değiştiren iki önemli hadise olduğunu ifade eden Anıl, “Bunlardan ilki 70’li yıllardaki siyasi irade. İnegöl’den yetişmiş ve parlamentoya gitmiş bakanımız vardı. Onun Ankara’da bakan olması ile İnegöl ilk ilçe OSB’nin sahibi oldu. İkincisi Bursa-Ankara kara yolunun Mezit boğazından geçirilmesi oldu. Böylece İnegöl süratle gelişmeye başladı” dedi.
İnegöl’ün öneminden bahseden Anıl, “Biz İnegöl olarak Güney Marmara’da yer alan Bursa’nın bir ilçesiyiz. Çok ilden büyük bir ilçeyiz. Ekonomik değerlerimiz ve nüfus yapımız itibariyle il olmamız lazım. İl olmamanın dezavantajlarını yaşıyoruz. Biz Ticaret Odası olarak 20-25 yıl İnegöl’ü il yapmanın mücadelesini verdik, ama maalesef başarılı olamadık. Sonuçta Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan bir ilçe olduk. Bunun zaman içerisinde dezavantajlarını yaşayacağız. İnegöl gibi hızlı düşünen, hızlı hareket edebilen ve İnegöl’ün menfaatleri doğrultusunda bir araya gelip ortak aklı ortaya koyup yatırım yapabilen bir ilçenin Bursa’ya bağlı olmasını ayağına bağlanmış bir pranga olarak düşünüyoruz. Biz İnegöl’ün il olması konusundaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bursa İnegöl’ü hep arka bahçesi olarak gördü. İnegöl verdi, Bursa parlamentoda temsil hakkı kazandı. Eğer İnegöl il olsaydı, her dönemde parlamentoda 3 tane temsilcisi olacak ve daha hızlı adımlarla hedefine ulaşama fırsatı bulacaktı” şeklinde konuştu.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Anıl, “Hedefinizi belirleyin. Sonra o belirlediğiniz hayal ve hedefe doğru gidin. Sadece yolunu, hedefini çizenler hedefine ulaşıyorlar. Rekabetin arttığı ve zorlaşan dünyada bir yere gelebilmek için donanımlı olmanız şart. Bu yüzyılda başarı için donanımlı olmak, bütün bilgilerle bezenmek çok önemlidir. Bir konuda bilgi edinirken tek kaynakla yetinmeden, farklı kaynaklara da bakarak bilginizi olgunlaştırın. Bu çok mühim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<