banner359

Kundaktaki Bebeğiyle Halk Eğitim Merkezi’ne Kayıt Oldu

İnegöl’de açık lise ve ortaokul eğitimleri veren İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nden mezun olan 130 öğrenciden 65’i üniversiteli oldu. Bursa’da ikinci irtibat bürosu olma unvanını yakalayan İnegöl Halk Eğitim Merkezi, İnegöl’deki...

31 Ağustos 2015 Pazartesi 23:45
Kundaktaki Bebeğiyle Halk Eğitim Merkezi’ne Kayıt Oldu
İnegöl’de açık lise ve ortaokul eğitimleri veren İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nden mezun olan 130 öğrenciden 65’i üniversiteli oldu. Bursa’da ikinci irtibat bürosu olma unvanını yakalayan İnegöl Halk Eğitim Merkezi, İnegöl’deki 4 bin öğrencinin açıktan eğitim görmesini sağlıyor.
Halk Eğitim Merkezi 1. katında devam eden kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemleri sırasında kundaktaki bebeği ile kayıt yenilemeye gelen genç çift dikkat çekti. Neslihan ve Turgut Ay çifti, Halk Eğitim Merkezi’ne 1 yaşındaki Muhammed isimli bebekleri ile gelerek açık lise kayıtlarını yenilediler. Anne Neslihan Ay, “Lise ikinci sınıftayken bebeğimi dünyaya getirdim. Şimdi bir yaşında. O da benimle büyüyor, eğitim alıyor. Açık lise sınavlarına giderken mecburen yakınlarıma bırakmak zorunda kalıyorum. Bu günde son sınıf kaydı için çocuğumla beraber kayıt yenilemeye geldik. inşallah üniversiteyi de kazanıp, eğitimimi sürdüreceğim” dedi.
İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Halk Eğitim Merkezimiz bildiğiniz üzere açık lise, ortaokulu işlemlerini de yapıyor. Bununla ilgili olarak İnegöl Halk Eğitim Merkezi, Bursa’da Osmangazi’den sonra 2. Açık Öğretim İrtibat Bürosu olarak açıldı. Artık bütün açık öğretim ile ilgili diploma işlemleri, diplomaların teslimi, kayıtların yapılması, kitapların teslimi, her türlü belge ve çıktıların işlemleri bundan sonra yapılacak ve yapılmaya devam edecek” dedi.
İNEGÖL’DE 4 BİN ÖĞRENCİ
Toplam HEM’e kayıtlı açık lisede şu anda 4 bin civarında öğrencinin bulunduğunu aktaran Özdemir, “Bu yıl mezun ettiğimiz öğrenci 130 civarında. Bu 130 civarı öğrencimizin de yaklaşık 65 tanesi değişik üniversitelere yerleştiler. Kendilerini tebrik ediyoruz. Diş hekimliğinden mimarlık, sınıf öğretmenliğinden kamu yönetimi gibi pek çok alanlarda açık liseyi okuyarak, üniversite okumaya hak kazandılar” diye konuştu.
AÇIK LİSE KAYITLARI YARIN BAŞLIYOR
Yeni dönemde açık lise ile ilgili kayıtlarının 2 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında alındığını aktaran Özdemir, “Yine HEM’in iki memur ve bir müdür yardımcısı tarafından kayıtları alınacak. Aynı zaman kayıt yenilemelerde bu dönem içerisinde olacak. Açık lise okumak, herhangi bir şekilde öğrenimleri yarım kalmış, çok rahat bir şekilde kayıt yaptırabileceği ve senede 3 tane sınavla derslerini verebilmekte. Kısa sürede de liseden mezun olabilmekte. Her türlü kitapları ücretsiz olarak merkezimiz tarafından verilmekte” şeklinde konuştu.
Açık ortaokul kayıtları ve işlemlerinin yine İnegöl Halk Eğitim Merkezi tarafından yapıldığını bildiren Özdemir, “Bununla ilgili kayıtlarımız 17 Ağustos’ta başladı, 30 Ekim’e kadar da devam edecek. Açık ortaokulda 4-5-6-7-8 olmak üzere eski sistemde olanlar 3 yıl ortaokul okuyarak mezun olabilecekler. Ortaokul sınavlarımız da her yıl 3 tane yapılmakta. Her sınav da bir sınıf sayılmakta. Dolayısıyla ortaokulu bitirmek için vatandaşlarımızı davet ediyorum. Ücretleri de 10 lira devlet bankalarından birisine yatırıp, bize gelecekler ve kayıtları yaptıktan sonra senede 3 sınava katılarak, 1 senede açık öğretimden mezun olabilecekler. Bütün vatandaşlarımızı kayıtlara davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<