banner359

Lozan Mübadilleri Vakfı Bir Yıllık İcraatlarını Açıkladı

Bursa’nın Mudanya İlçesinde Geçen Yıl Kurulan Lozan Mübadilleri Vakfı Temsilciliği, Bir Yıllık İcraatlarini Değerlendirdi.

26 Kasım 2015 Perşembe 19:48
Lozan Mübadilleri Vakfı Bir Yıllık İcraatlarını Açıkladı
Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçen yıl kurulan Lozan Mübadilleri Vakfı Temsilciliği, bir yıllık icraatlarını değerlendirdi.
Basın Sözcüsü Fahrettin Bahçuvancı, temsilciliğin kuruluş gayesi, misyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçuvancı, ”Bizler 2010 yılından itibaren hız kazandırdığımız mübadele ve mübadiller konusundaki bir çatı altında sürdürmeye karar verdik. Üçüncü kuşak olarak geç de olsa bize kim olduğumuzu hatırlatacak olan geçmişimizi öğrenmenin peşine düştük. 92 yıldır ne Mudanya’da, ne de akademik çevrelerde elle tutulur hemen hiçbir çalışma yapılmamıştır. Mübadele konusunda tek otorite olan Lozan Mübadilleri Vakfı ile çalışmak ve yapılan çalışmalarımızı birleştirerek Slowfood felsefesi ve projesi doğrultusunda yerel kültürlere ait mutfakları içeren lezzet festivali düzenledik. Ayrıca mübadele konulu paneller düzenleyerek akademisyen, gazeteci ve yazarları Mudanyalılar ile buluşturduk. Halk Eğitim Merkezi ile el ele vererek kaybolmaya yüz tutmuş el işlerinin yeniden temsilciliğimiz çatısı altında hayat bulmasını sağlayarak kurslar açtık” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<