Minikler “Çocuk Sokağı” için çalışmalarını devam ediyor

Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Çocuk Sokağı projesinde yer alan minikler, benzer bir çalışma olan Oyun Engel Tanımaz Parkı’nı inceleyerek proje hakkında bilgi edindi.Çocuk Sokağı’nın tasarımını yapacak olan 6 yaş...

17 Ocak 2017 Salı 12:33
Minikler “Çocuk Sokağı” için çalışmalarını devam ediyor

Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Çocuk Sokağı projesinde yer alan minikler, benzer bir çalışma olan Oyun Engel Tanımaz Parkı’nı inceleyerek proje hakkında bilgi edindi.

banner380

Çocuk Sokağı’nın tasarımını yapacak olan 6 yaş grubundaki çocuklar, çalışmalarına devam ediyor. Daha önce meslek tanımlarını öğrenen ve proje başkanlarını seçen çocuklar son olarak, benzer bir proje olan Oyun Engel Tanımaz Parkı’nda incelemelerde bulundu. Minikler, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Karya S. Kaymaz ve park projesinin gerçekleştiren çocuklardan bilgi aldı.

Parkı gezerek oyun aletlerini tanıyan ve inceleyen çocuklar, Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, Plan ve Proje Müdürlüğü Kentsel Tasarım Bürosu’ndan Evrim Ekiz ve Çağrı Demirel Arabacı, proje hakkında değerlendirme yaptı.

Çocuk Sokağı projesi çocukların çözüm üretme yeteneği kazanmalarını da hedefliyor.

Eğitimler tamamlandıktan sonra Çocuk Sokağı’nın tasarımına geçilecek. Tasarımın tamamlanmasının ardından da Nilüfer’deki bir sokak trafiğe kapatılarak çocukların istediği şekilde düzenlenecek. Çocuklar da kendi tasarladıkları sokakta gönüllerince oyun oynayabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<