Mükelleflere son gün hatırlatması

Yıldırım Belediyesi, Vatandaşları Yapılandırmadan Yararlanmaları Konusunda Uyardı.

23 Kasım 2016 Çarşamba 13:58
Mükelleflere son gün hatırlatması
Yıldırım Belediyesi, vatandaşları yapılandırmadan yararlanmaları konusunda uyardı.
Yıldırım Belediyesi, 29 Ağustos 2016 tarihinden bu yana vergi yapılandırma hizmeti vermeyi sürdürüyor. 30 Haziran 2016 tarihinden önce tahakkuk etmiş, ancak vadesinde ödenmemiş vergi borcu bulunanların vergi yapılandırılmasından faydalanabilmeleri için son tarih 25 Kasım 2016. Öte yandan peşin ödeme ya da taksitlendirme ile borç yükünden kurtulmak isteyen vatandaşların, yapılandırma şartlarının geçerliliğini koruması için son ödeme tarihi olan 30 Kasım mesai saati bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.
Gecikmiş vergi borcu bulunan mükelleflere seslenen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Vatandaşlarımız 25 Kasım’a kadar gecikmiş vergi borçlarını yapılandırarak faiz yükünü büyük ölçüde azaltabilir, taksitli ödeme kolaylığıyla borçlarından kurtulabilirler” dedi.
6736 sayılı kanun çerçevesinde Yıldırım’da 13 bin 941 işlem gerçekleştirilerek vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlandığını belirten Edebali, “Vadesi geçmiş ve faiz tahakkuk ettirilmiş vergi borcu bulunan vatandaşlarımız 25 Kasım 2016 tarihine kadar belediyemize yapacakları müracaat ile büyük oranda tahakkuk eden faiz indiriminden ve taksitle ödeme imkanından faydalanacaklar. Birikmiş borç yükünü ödemede zorluk yaşayanlar taksitli ödeme avantajı ile bu yükten kurtulabilirler. Belediyemize yapılandırma için başvuran 13 bin 512 vatandaşımız, 13 bin 941 yapılandırma işlemi gerçekleştirerek ödeme kolaylığından faydalandı” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<