Nilüfer Müzik Festivali’nde Geri Sayım

Nilüfer Belediyesi, “dünyayı Sev, Geyiği Öp, Festivale Gel” Sloganıyla Bu Hafta Sonunda On Binlerce Müzik Tutkununu Balat Ormanı’nda Ağırlamaya Hazırlanıyor.

02 Eylül 2015 Çarşamba 17:11
Nilüfer Müzik Festivali’nde Geri Sayım
Nilüfer Belediyesi, “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla bu hafta sonunda on binlerce müzik tutkununu Balat Ormanı’nda ağırlamaya hazırlanıyor. 25 grup ve sanatçının sahne alacağı festivale 60 bin kişinin katılması bekleniyor.
Nilüfer Müzik Festivali ile Bursa’da bir ilke daha imza atmaya hazırlanan Nilüfer Belediyesi, 4-5-6 Eylül tarihlerinde herkesi müziğe doyuracak. Yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı Balat Ormanı’nda oluşturulan iki ayrı sahnede ağırlanacak. Balat Ormanı’nda düzenlenecek festivale girişler 4 Eylül Cuma günü saat 12:00’de başlayacak. Müzik severlerin büyük bir heyecanla beklediği Nilüfer Müzik Festivali, 4 Eylül Cuma günü 21:30’da Türkiye’ye reggae müziği sevdiren Sattas’ın sahne performansıyla başlayacak ve gecenin ilerleyen saatlerinde eğlence doruğa ulaşacak.
5 Eylül Cumartesi günkü program saat 14:00’de farklı müziğiyle dikkatleri üstüne toplayan Can Kazaz ile başlayacak. Kazaz müziğiyle hayranlarına eğlenceli dakikalar yaşatacak. 5 Eylül Cumartesi günü ayrıca saat 14:30’da Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Ah Kosmos, Aydilge, Cihan Mürtezaoğlu, Peyk, Kalben, Che Sudaka ve The Away Days gibi alternatif müzik gruplarının sahne almasıyla saat 20:00’da Oi Va Voi’nin konseriyle devam edecek ardından da Son Feci Bisiklet sahne alacak.
Rock müziğin vazgeçilmez isimlerinden Şebnem Ferah da 5 Eylül Cumartesi günü saat 21:30’da ana sahnede sevenlerinin karısına çıkacak. Ferah dillerden düşmeyen şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyleyecek.
FİNAL MFÖ’DEN
6 Eylül Pazar günü de katılımcıların gönüllerince eğleneceği Nilüfer Müzik Festivali saat 14:00’da Nil İpek konseriyle başlayacak. Nil İpek’in ardından Yüzyüzeyken Konuşuruz, Burcu Tatlıses, Yemen Blues, No Land, Gevende, Can Güngör, Riff Cohen, Adamlar, Dubioza Kollektiv, Yasemin Mori konseriyle devam edecek.
Uzun yıllar sahnelerin tozunu attıran Mazhar Fuat Özkan üçlüsü de 21:30’da Türkiye’nin dört bir yanından gelen müzik tutkunlarıyla bir araya gelecek.
4-5-6 Eylül tarihlerinde müziğin kalbinin Bursa’da atacağı Nilüfer Müzik Festivali’nde kaliteli müziğin yanı sıra eğlenceli faaliyetler de düzenlenecek. ‘İçinizdeki vahşeti gelin bize dökün’ sloganıyla Balat Paitball, ‘Atla gel!’ sloganıyla binicilik, ‘Siz hiç turnayı gözünden vurdunuz mu?’ sloganıyla dart etkinliklerinin yanı sıra geleneksel Türk okçuluğu da ‘Yaa Hakk!!’ sloganıyla düzenlenecek.
Alanda Yeşilçam filmlerinde sevgililerin vazgeçilmez mekanı Lünapark kurulurken, kitap dostları için de ‘Okuyalım, okutalım’ sloganıyla kütüphane yer alacak.
Yiyecek ve içeceklerin içeri sokulmasının yasak olduğu festival alanında Nilüfer’in kırsal mahallelerdeki kadın dernekleri kuracakları stantlarda kaliteli ve sağlıklı ürünleri satışa sunacak.
Festival kapsamında Türkiye’de farklı bir uygulamayı da hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, festival gelirinin tamamını Ekolojik Yaşam Derneği’nin (EKODER) Tohum Kütüphanesi Projesi’ne aktaracak. Nilüfer Müzik Festivali’ne giriş bileti yerine www.nilufermuzikfestivali.com internet sitesi üzerinden bağış yapılıyor. Bağış kampanyasına
müzik tutkunları ilgi gösterdi. Festival alanında bulunan çadır kamplarının biletleri tükenirken, festivale katılmak isteyenler internet sitesinden bağış yapabilecek. 15 yaşının altındaki bilet sahiplerine ebeveynlerinin refakat etmesi gerekiyor.
FESTİVAL ALANI HAZIR
Katılımcıların sorunsuz bir şekilde müziğe doyup eğlenebilmesi için tüm tedbirlerin alındığı Nilüfer Müzik Festivali’nde toplam bin kişi görev yapacak. Görevliler arasında yaklaşık 80 kişi de gönüllü olarak yer alacak. Festival alanında görev yapacaklar önce eğitim aldı, ardından yangın tatkibatı yaptı.
Balat Ormanı’nda düzenlenecek Nilüfer Müzik Festivali’ne ulaşım ücretsiz olacak. Bursa dışından festivale katılmak isteyenler için BUDO-İDO iskeleleri ve Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden belirli saat aralıklarında dönüşümlü seferler düzenlenecek. Bursa’dan katılmak isteyenler için de Görükle merkezden ve Emek ile Nilüfer metro istasyonlarından gün içerisinde seferler yapılacak. Festivale katılmak isteyenler ücretsiz servislerden yararlanmak için www.nilufermuzikfestivali.com adresinden geniş bilgi alabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<