banner359

Nilüfer’de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Nilüfer’de coşkuyla kutlandı.İlk tören Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Atatürk Anıtı önündeki törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi...

19 Mayıs 2017 Cuma 15:09
Nilüfer’de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Nilüfer’de coşkuyla kutlandı.

İlk tören Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Atatürk Anıtı önündeki törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunma töreninde, Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne katılan Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kentlerinden gelen sporcular ve heyetler de yer aldı.

Adıyaman Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, Romanya Braila Belediye Başkanı Viorel M. Dragomir, Ukrayna Mykolaiv Belediye Başkan Yardımcısı Yevhen Shevchenko, Polonya Lublin Belediye Başkan Yardımcısı Artur Szymczyk, Bulgaristan Ardino Meclis Üyesi Mesut Hayrulov ve Afyon Dinar Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Karataş Nilüfer’deki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuna ortak oldular.

Çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “19 Mayıs 1919, atamızın ‘Doğum günüm’ dediği bugün, milli mücadelenin anlatıldığı Nutuk’un da ilk konusudur. Yani, Atatürk’ün hepimizle, yurttaşlarla konuşmasına başlangıç olarak aldığı tarih, 19 Mayıs 1919’dur. Bu tarih, bu topraklarda yaşayan tüm halkın, bir arada, O’nun önderliğinde, bağımsızlığını ve özgürlüğünü kurmak için mücadeleye başladığı tarihtir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihtir 19 Mayıs. Ve bu cumhuriyetin temelinde; bağımsızlık, özgürlük ve çağdaşlık yatmaktadır. Atatürk’ün doğum günüm dediği bu önemli günü, bir bayram olarak gençlere armağan etmesi de anlamlıdır. Gençliğin, cumhuriyetin değerlerini sahipleneceğine yürekten inanmıştır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<