banner359

Nilüfer’de Çocuklara Kültür-sanat Ve Bilim Aşılanıyor

Nilüfer Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 3 yıldır sürdürülen ‘Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor’ projesi bu yıl da ilgi gördü.Yaz döneminde Nilüfer’in çeşitli mahallelerinde 130 öğrenciyle ücretsiz...

30 Temmuz 2015 Perşembe 15:24
Nilüfer’de Çocuklara Kültür-sanat Ve Bilim Aşılanıyor
Nilüfer Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 3 yıldır sürdürülen ‘Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor’ projesi bu yıl da ilgi gördü.
Yaz döneminde Nilüfer’in çeşitli mahallelerinde 130 öğrenciyle ücretsiz olarak buluşturulan eğitimler, eylül ayına kadar sürecek. Özellikle merkeze uzak mahallelerde yaşayan Nilüferli çocuklara İngilizce, gitar, ritim, bağlama branşlarında verilen eğitimlere ağustos ayında akıl ve zekâ oyunları ile kadınlara yönelik verilecek geleneksel ebru sanatı ve resim atölyeleri de eklenecek.
Gelen talepler doğrultusunda farklı branşlar da bu geniş eğitim yelpazesinde yer alacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kültür ve sanatı her kesime ulaştırmak için çalışmalar sürdürdüklerini ifade ederek, hedeflerinin Nilüfer’de yaşayan herkesin bir spor dalıyla ilgilenmesi ve bir müzik aleti çalabilmesi olduğunu vurguladı.
Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın Projesi’ni örnek veren ve başlangıçta 50 kadınla başlayan bu projenin şimdi salonlara sığmayan bir yapıya ulaştığını hatırlatan Bozbey, “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” başlığı altında üç yıl önce başlatılan çalışmanın da bu projenin verdiği enerjiyle oluştuğunu ifade etti.
Akçalar, Hasanağa, Hasanağa TOKİ, Gökçeköy, Badırga, Gölyazı, Görükle, ÇEMATEM, Demirci ve Ürünlü’de devam eden eğitimler eylül ayına kadar sürecek. Daha sonra okulların açılmasıyla birlikte kış için programlanan eğitimlere başlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<