NOSAB ve Nilüfer ilçesinin büyük kısmı 32 saat elektriksiz kalacak

Bursa Beşevler Trafo Merkezi’ne enerji sağlayan ana iletim direğinin yenilenecek olması sebebiyle Nilüfer ilçesinin büyük kısmı ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) 32 saatlik elektrik kesintisine maruz kalacak.Beşevler Trafo Merkezi’ne...

02 Temmuz 2016 Cumartesi 11:46
NOSAB ve Nilüfer ilçesinin büyük kısmı 32 saat elektriksiz kalacak
Bursa Beşevler Trafo Merkezi’ne enerji sağlayan ana iletim direğinin yenilenecek olması sebebiyle Nilüfer ilçesinin büyük kısmı ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) 32 saatlik elektrik kesintisine maruz kalacak.
Beşevler Trafo Merkezi’ne bağlı bulunan Sanayi-Beşevler, Orhaneli-Beşevler ve Sanayi-Orhaneli Enerji İletim hatlarını üzerinde taşıyan 79 numaralı direk, meydana gelen trafik kazasında onarılmayacak şekilde hasar gördü. Yetkililer yaptığı açıklamada, “Ekipler direğe bazı güçlendirmeler yaparak geçici önlem aldı. Ancak direğin, okul ve parkın bulunduğu mahallede olması, tehlikeyi artırıyordu. Yıkılması halinde can ve mal kayıplarına yol açabilecek direğin yenilenmesi için 32 saatlik enerji kesintisi öngörüldü. 2 Temmuz 2016 Cumartesi saat 16.00 ile 3 Temmuz 2016 Pazar günü saat 00.00 olarak belirlendi” dedi.
TEİAŞ 2. Bölge Müdürü Muhammer Nuri Aslan, devre harici edilecek gücün 150 megawatt ve bunun 100 megawattının UEDAŞ dağıtım müşterilerine ait olduğunu, UEDAŞ’ın 34,5 kilovwatt alternatif hatlarla bu müşterilerini besleyeceğini ifade etti. Geri kalan 50 megawatt gücün de Nilüfer Organize Sanayi Bölgesine (NOSAB) ait olduğunu bildiren Aslan, bu yüklerin aktarılma alternatifi bulunmadığından 32 saat süresince kesinti uygulanacağını açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<