Okulda 15 Temmuz sergisi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Turgutalp Anadolu Lisesi’nde, 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.Darbeye karşı ülkesini canı pahasına koruyan kahramanların fotoğraflarının yer aldığı sergi bir hafta açık...

18 Ekim 2016 Salı 11:16
Okulda 15 Temmuz sergisi
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Turgutalp Anadolu Lisesi’nde, 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.
Darbeye karşı ülkesini canı pahasına koruyan kahramanların fotoğraflarının yer aldığı sergi bir hafta açık kalacak. Sergi açılışına Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve öğretmenler katıldı. Anadolu Lisesi Müdürü Avni Okumuş, “Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler oldu; her defasında vatanımıza sahip çıktık. 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Bu toprağın evlatları, zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki?” dedi.
Konuşmanın ardından sergi gezildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<