Osmangazi Emlak Zirvesi’nin gözdesi

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, ‘CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı’nın yıldızı oldu. Fuara gelen ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi yatırımcılardan...

17 Kasım 2016 Perşembe 17:44
Osmangazi Emlak Zirvesi’nin gözdesi
Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, ‘CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı’nın yıldızı oldu. Fuara gelen ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi yatırımcılardan da tam not aldı.
Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen ve 400’e yakın projenin sergilendiği CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı başladı. Osmangazi Belediyesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı gayrimenkul profesyonelini buluşturan fuarda Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile yatırımcıların karşısına çıktı. Titiz çalışmalar sonucunda 42 hektar alanda hayata geçilen ve Türkiye’de dönüşüme ışık tutan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi fuarın ilgi odağı oldu. Projede yer alan bin 769 konut, 202 ticaret merkezi, spor merkezleri, yeşil ve sosyal donatı alanlarının bütün detaylarıyla sergilendiği maket, ziyaretçi ve yatırımcıların takdirini kazandı.
Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin sergilendiği stant ziyaretçilerin akınına uğradı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı’nda düzenlenen ‘Kentsel Dönüşümde Yeni Çözümler ve Trendler’ konulu panele katıldı. Hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Dündar, “Yoğun göç sebebiyle ortaya çıkan plansız ve çarpık yapılaşmadan dolayı ilçemizde maalesef yatırım yapacak arazi bulmakta zorlanıyoruz. Projelerimizin neredeyse tamamını yaptığımız kamulaştırmalar neticesinde elde ettiğimiz alanlarda hayata geçiriyoruz. Belediye başkanlığımın ilk döneminde master plan çalışması yaptık. Bu çalışma ile gerek kentsel dönüşüm gerekse kentsel gelişim konularında çalışmalar yürüteceğimiz alanların tespitini yaptık” dedi.
Kentsel dönüşüm alanında ilk adımı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile attıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Yaklaşık 140 milyon liralık kamulaştırma yaparak çalışmaları başlattığımız Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşaat çalışmalarımız 4 etap olarak devam ediyor. Bu projemizde bin 769 konut ve 202 ticari alan yer alıyor. Kentsel dönüşümle özlenen planlı şehri ortaya çıkarıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu projemizdeki binalarımızı zemin+5 kat olarak inşa ediyoruz. Spor alanları, yeşil alanları, ibadet alanları ve diğer sosyal donatı alanları ile örnek bir kentsel dönüşüme imza atıyoruz. Ayrıca Soğanlı’nın yanında yer alan Kanalboyu’nda da iki bina arasını 100 metre olarak planladık. Bu çalışmadaki hedefimiz şehrin nefes alabileceği bir aks ortaya çıkarmak” diye konuştu.
Kent Meydanı ve Demirkapı projeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Dündar, “Bursa’nın tam merkezinde yer alan Kent Meydanı için 50 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Şehrin merkezinde vizyon bir proje oluşturuyoruz. Bursa özlenen gerçek meydanına kavuşacak. Ayrıca meydanın altına inşa edeceğimiz 2 katlı otopark ile de şehir merkezindeki park sıkıntısını gidereceğiz. Uludağ eteklerinde yer alan Demirkapı bölgesinde hayata geçireceğimiz Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi için de çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay beklediğimiz projemiz ile bölgenin fiziki ve kültürel yapısına uyumlu konutlar inşa edeceğiz. Yürüttüğümüz çalışmalarla yeni Bursa’nın inşasını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<