banner359

Osmangazi’den Ankara’ya demokrasi turları

Osmangazi Belediyesi, “Ankara’ya 15 Temmuz Demokrasi Turları” başlattı.Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kültür turları, bu yıl 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini engellemek için büyük kahramanlıklara...

06 Ekim 2016 Perşembe 14:33
Osmangazi’den Ankara’ya demokrasi turları
Osmangazi Belediyesi, “Ankara’ya 15 Temmuz Demokrasi Turları” başlattı.
Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kültür turları, bu yıl 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini engellemek için büyük kahramanlıklara sahne olan Ankara’ya gerçekleştiriliyor. ‘Ankara’ya 15 Temmuz Demokrasi Turları’ adı altında her gün Osmangazi sınırları içerisindeki bir mahalleden 3 otobüs başkente gidecek. Yıl sonuna kadar Osmangazi’nin 136 mahallesinden toplam 13 bin vatandaş ücretsiz olarak Ankara’ya götürülerek, demokrasi destanının yazıldığı yerleri gezecek.
Vatandaşlar ilk Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bulunduğu Beştepe’ye gidecek. Darbe girişimi gecesi tanklar tarafından bombalanan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü de gezecek olan vatandaşlar daha sonra savaş uçakları tarafından bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gezme fırsatı bulacak. Taceddin Dergahı, Ulucanlar Cezaevi ve 47 polisin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı da ziyaret edecek olan vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi vatanına, milletine, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkmak adına verilen destansı mücadeleyi yerinde görme ve anlama fırsatı bulacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hüdavendigar Mahallesi’nden yola çıkan ilk kafileyi uğurlayarak, “Osmangazi Belediyesi olarak yıllardır düzenlediğimiz kültür turları ile vatandaşlarımızı tarihî ve manevî açıdan önem taşıyan çeşitli şehirlerimize götürüp gezdiriyoruz. Geçen yıl Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı münasebetiyle 18 bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürdük. Gençlerimiz destanının yazıldığı toprakları gezip, şehit olan atalarının verdiği mücadeleyi anlama imkanı buldu. Bu yıl ise gezilerimizi bir başka kahramanlık destanının yazıldığı Ankara’ya düzenliyoruz” dedi.
Dündar, 15 Temmuz gecesi Çanakkale’de yaşanan kahramanlık ruhunun tekrardan canlandığını ve bütün Türkiye’nin tek yürek olarak hain darbe girişimine karşı durduğunu ifade ederek, “Osmangazi Belediyesi olarak 15 Temmuz’da yaşananları unutmamak ve unutturmamak için Ankara’ya geziler düzenliyoruz. İnşallah bu projemiz maksadına ulaşır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<