Panayır Spor Tesisleri Açıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Panayır Spor Tesisleri hizmete açıldı.Sağlıklı nesiller ve sağlıklı bir şehir için spor yatırımlarını sürdüren Osmangazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Panayır Spor Tesisleri...

10 Ekim 2015 Cumartesi 16:06
Panayır Spor Tesisleri Açıldı
Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Panayır Spor Tesisleri hizmete açıldı.
Sağlıklı nesiller ve sağlıklı bir şehir için spor yatırımlarını sürdüren Osmangazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Panayır Spor Tesisleri törenle açıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Spora ve sporcuya yönelik yaptığımız yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Açılışını yaptığımız Panayır Spor Tesisleri, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak teknik donanıma sahip. Çeşitli branşlarda 485 şampiyon sporcusu bulunan Osmangazi Belediyespor’un tüm sporcuları, bunun gibi tesislerimizden yetişti. İnşallah buradan da, başarılı futbolcular yetişerek, bizlerin gururu olacak” diye konuştu.
Hedeflerinin yeşili, doğası ve tarihi korunmuş, sosyal donatı alanları ve spor sahaları ile zengin bir Osmangazi oluşturmak olduğunu ifade eden Mustafa Dündar, “Bunun için oluşturduğumuz projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. 7’den 70’e herkes spor yapabilsin diye mahallerimizi spor tesisleri ile donatıyoruz. Atıcılık ve Trap Tesisleri ile ilk atıcılık sporu tesisini, Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi ile ilk tenis eğitim merkezini, Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi ile ilk kapalı yüzme havuzunu Osmangazi’ye kazandırdık. Küçükbalıklı’ya yapacağımız Atletizm Salonu ile de Bursa’nın ilk uluslararası atletizm salonunu inşa edeceğiz” dedi.
36 BİN METREKARELİK TESİS
Amatör kulüpler ve mahalledeki futbolseverlerin kullanacağı Panayır Spor Tesisleri’nin 36 bin metrekarelik alan üzerine kurulduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Tesis içerisinde 105x68 ve 30x15 metrekarelik iki futbol sahası ile 38x15 metrekare bir basketbol sahası yer alıyor. Açık alanları, çocuk oyun grubu, yeşil alan ve fitnes alanı, soyunma odaları ve yürüyüş yolu ile komplek bir tesis olarak hizmet verecek tesis için 1,5 milyon TL kaynak kullanıldı. Mahallemize ve sporseverlere hayırlı olsun” diye konuştu.
Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı yatırmaların Bursa’nın gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade etti. Spordan, eğitime, çevreden sağlığa hayatın her alanında ciddi yatırımlar yapan Osmangazi Belediyesi’ni tebrik eden Karlık, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de yapılan bu çalışmalara her türlü desteği veriyoruz. Tesisimiz, başta Panayır olmak üzere bütün Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.
Yıldırım Kaymakamı ve Osmangazi Kaymakam Vekili Mehmet Aydın da, Osmangazi Belediyesi’nin son zamanlarda sosyal belediyecilik alanında geliştirdiği örnek projelerle bütün Türkiye’ye örnek olduğunu anlattı.
Davetlilerle birlikte tesisleri gezerek penaltı atışı yapan Başkan Mustafa Dündar, törenin sonunda Tuna Gençlik ile, 19 Mayıs Spor Kulüpleri arasında oynanacak Amatör Lig müsabakasının başlama vuruşunu yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<