Şekibel İnsel anısına düzenlenecek Bacıbey Ödülleri sahiplerini buluyor

İnegöl Belediyesi ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği tarafından düzenlenecek Hayme Ana Bacıbey ödülleri sahiplerini bulacak.Türk Kadınının Meclis’e girmesinin yıl dönümü nedeniyle, İnegöl Belediyesi ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği...

09 Aralık 2016 Cuma 08:51
Şekibel İnsel anısına düzenlenecek Bacıbey Ödülleri sahiplerini buluyor
İnegöl Belediyesi ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği tarafından düzenlenecek Hayme Ana Bacıbey ödülleri sahiplerini bulacak.
Türk Kadınının Meclis’e girmesinin yıl dönümü nedeniyle, İnegöl Belediyesi ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği tarafından Şekibe İnsel anısına düzenlenecek "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" görkemli bir tören ile sahiplerini bulacak. 08 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreninin lansman basın toplantısı Belediye Encümen Salonunda yapıldı. Basın toplantısına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Belediye Meclis Üyeleri Irmak Akçay, Serap Aytemur, Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar ve dernek yöneticileri hazır bulundu.
08 Şubat 2017 tarihinde görkemli bir organizasyon ile gerçekleştirilecek Hayme Ana Bacıbey Ödül töreninin lansman basın toplantısı için bir araya geldik diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Öncelikle böylesi güzel ve anlamlı bir organizasyona imza atacağımızdan dolayı duyduğumuz mutluluğu ve heyecanı sizler ile paylaşmak istiyoruz. Ne mutlu bizlere ki birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapmış, bu topraklardaki kutlu yürüyüşe şahitlik etmiş Anadolu’nun eli bükülesi zor kadınlarının anısına tertip edilen bir törene şehrimiz ev sahipliği yapacak” dedi.
Bir milletin yeniden dirilişine şahitlik ettiğimiz bugünlerde kadınlarımızın geçmişin ihtişamıyla günümüze yansıttıkları destansı kahramanlıklarını her alanda ne kadar güçlü bir şekilde ortaya koyduklarını çok iyi bir şekilde görebiliyoruz diyen Aktaş, “Özellikle Kurtuluş Savaşı mücadelesinde ortaya konan destansı kahramanlıkları ve Allah bir daha göstermesin 15 Temmuz sürecinde kadınlarımızın ortaya koydukları kahramanlık örneklerine bizatihi şahit olduk. Nereden çıktı böyle bir organizasyon diyebilirsiniz? Hayme Ana Bacıbey ismi nereden geliyor diyebilirsiniz? Bugün yapacağımız bu lansman basın toplantısı ile bu sorulara cevap bulacağız. Anadolu topraklarında dünyanın ilk lider ve öncü kadınları örgütüne Anadolu Bacıları anlamına gelen “Bacıyan-ı Rum” teşkilâtı denirdi. Anadolu Bacılarının lideri olan kadın ‘Bacıbey’ olarak anılırdı. Bacıbeyler ‘sosyal devlet anlayışının’ 8 asır önceki adı oldular. Anadolu Bacıları, dünyada kurulan ilk kadın teşkilatı olması bakımından gurur kaynağımız” dedi.
Bildiğiniz gibi İnegöl Belediyesi olarak geçen hafta temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Şekibe İnsel Tabiat Çiftliği projesiyle Türkiye’nin ilk çiftçi kadın milletvekilimizin adını yaşatmanın mutluluğunu da yaşıyoruz diyen Aktaş, “8 Şubat 1935 tarihinde meclise giren 17 kadın milletvekilinden birisi olarak bize böylesi bir gururu yaşatan Şekibe İnsel hanımefendiye ne yapsak az gelir diye düşünüyoruz. Kadınlarımıza 8 asır önceden ışık tutup tüm toplumu kucaklayabilmenin anahtarını öğütlerinde bulduğumuz Bacıbey Hayme Ana bütün kadınlarımızın cefakar, fedakar anasıdır ve Türk kadınları için en büyük simgedir. Bu vesile ile Hayme Ana’ya ve onun gibi Hakka yürümüş yiğit Türk kadınlarına Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<