Suuçtu Şelalesi’ne doğa dostu tesis

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin turizm merkezi Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı yeni sosyal tesislere kavuşuyor.İlçeye yeni sosyal merkezler kazandırma çalışmalarını sürdüren belediye, marka tescili yapılarak değeri korunan Suuçtu...

22 Kasım 2016 Salı 11:51
Suuçtu Şelalesi’ne doğa dostu tesis
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin turizm merkezi Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı yeni sosyal tesislere kavuşuyor.
İlçeye yeni sosyal merkezler kazandırma çalışmalarını sürdüren belediye, marka tescili yapılarak değeri korunan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı için hazırlanan doğa dostu sosyal tesis projesinin yapımına başladı. İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan 38 metre yüksekliğindeki tabiat harikasının turizme kazandırılması için hazırlanan 260 bin TL’lik yatırımın temeli atıldı.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, başkan yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren ile birlikte daire müdürlerinin katıldığı törenle projenin ilk adımı olan
75 metrekarelik kır lokantası ve teras kafenin temeli atıldı. Sadi Kurtulan, bölgenin turistlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde modern ve doğa dostu donatılarla buluşacağını söyledi. Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne devredilmesinin ardından şelale bölgesinin bütün bakımını, kontrolünü ve tesis yapıp işletebilme yetkisini alarak Türk Patent Enstitüsü’nden marka tescilini yaptırdıklarını belirten Başkan Sadi Kurtulan, bölge turizminin en değerli varlıklarından olan Suuçtu Şelalesi’nin eksikliklerini gidereceklerini dile getirdi.
Suuçtu Şelalesi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin beklentilerini karşılayacaklarını dile getiren Kurtulan, "Yıllarca ihmal edilen bu bölgeyi 2014 yılında devraldık. Geçen zaman içerisinde Suuçtu’nun turizm değerini arttıracak, hizmet odaklı projelerinin neler olabileceğini planladık. Şimdi bu projeyi hayata geçirdik. Yeni bir konseptin temelini attık. Mustafakemalpaşa’nın sahip olduğu bu güzel doğa harikası misafirleriyle en nezih ortamda buluşacak. Çevreye duyarlı bir şekilde hazırlanan bu proje Suuçtu’ya değer katacak. Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı’na gelenler artık burada ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Proje ile bu bölge, kır lokantasından büfelere, yaya köprülerinden otopark alanlarına kadar birçok yeniliğe kavuşacak. 2 ay içerisinde bölgedeki çalışmalar tamamlanacak. Özellikle planlama alanı içerisinde herhangi bir ağaç kesimi yapılmayacak. Tabiat parkının sahip olduğu değerleri koruyacağız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<