banner359

Ticaretin Kalbi Tarihi Çarşıya ‘Payitaht’ Dopingi

26 Haziran 2016 Pazar 14:03
Ticaretin Kalbi Tarihi Çarşıya ‘Payitaht’ Dopingi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, 7 asırlık geçmişe sahip Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde düzenlenen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ sona erdi. 22 Nisan-22 Haziran tarihleri arasında alışveriş için Tarihi Çarşı’yı tercih eden vatandaşların yaptığı yaklaşık 20 milyon liralık alışveriş karşılığı 74 bini aşkın çekiliş kuponu dağıtıldı.
Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO öncülüğünde ‘Tarihin Mirası Alışverişin Alası’ temasıyla Osmanlı Devleti’nin ilk büyük çarşısı olan Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde hayata geçen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ tamamlandı. Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği’nin (BTÇH) de destekleriyle düzenlenen organizasyon, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan bölgeye büyük hareketlilik kazandırdı. Bölge esnafının talepleri doğrultusunda 22 Haziran’a kadar uzatılan ‘Alışveriş Günleri’ne vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterdi.
"ÇARŞININ GELECEĞİNE YÖN VERİYORUZ"
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak 7 asırlık geçmişiyle bölgeye canlılık katan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne her zaman önem verdiklerini söyledi. Çarşının kent ekonomisinin en önemli merkezlerinden birisi olduğuna işaret eden Burkay, bölgeyi cazibe merkezi hale getiren adımlara devam edeceklerini söyledi. Başkan Burkay, “Bölgemizde 2 yılda 1.000’i aşkın esnafımıza BTSO Akademi Projesi kapsamında yürütülen ‘Kurumsal Gelişim Programı’ ile önemli eğitimler verdik. Tarihi çarşı ve hanlar bölgemizde yapısal düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. Çarşılarımızda ‘Tüketici Güven Ofisleri’ni kurduk. Artık insanlar alışveriş yaparken kentin dokusunu da hissetmek istiyor. Bu açıdan tarihi çarşı bölgesi kentimiz için büyük bir hazine. BTSO olarak Bursa’mızın köklü tarihinin yakın tanığı olan bölgeye bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“ALIŞVERİŞ GÜNLERİ ÇARŞIDAKİ SİNERJİYE GÜÇ KATTI”
Çarşının 850 bin metrekarelik alanı ile hem kentin tarihini hem de alışveriş kültürünün merkezi haline geldiğini belirten Burkay, ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin çarşıdaki ticari hayata büyük katkı sağladığını söyledi. İbrahim Burkay, “Organizasyon çarşıdaki sinerjiye büyük güç kattı. Programımıza katkı sunan Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği’ne ve alışveriş günlerine üye olan bütün esnafımıza şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR ORGANİZASYON YAPILMADI
Bölge esnafı, çekilişle 10 otomobil, 10 laptop ve 10 akıllı cep telefonunun hediye edileceği Alışveriş Günleri organizasyonundan memnun kaldıklarını da söyledi. BTÇH Başkanı Muhsin Özyıldırım, Bursa esnafının Alışveriş Günleri’ne sahip çıktığını dile getirdi. Özyıldırım, şöyle konuştu:
”Türkiye’de hiçbir çarşıda böyle büyük ödüllü bir organizasyon olmadı. Alışveriş Günleri’ne Türkiye’deki birçok çarşı hayran kaldı. Böyle bir programın Bursa’da ticaretin kalbinin attığı çarşımızda olması bize büyük bir güç verdi. Bu etkinlik kentimizin ticaret hacmine de katkı sağladı. Alışveriş Günleri’ni hayata geçiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetimine teşekkür ediyorum.”
ERKEKLER DAHA FAZLA ALIŞVERİŞ YAPTI
Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri kapsamında tüketiciler, organizasyon boyunca yaklaşık 20 milyon liralık alışveriş karşılığında 74 bini aşkın çekiliş kuponu aldılar. 2 ayı aşkın sürede Alışveriş Günleri’nden yararlananlar ise en fazla erkek müşteriler oldu. Erkek müşteriler 41 bine yakın işlem gerçekleştirdi. Çekilişe katılanların yüzde 4’ü de Bursa dışından gelerek alışveriş yaptılar. Ayrıca bu süre zarfında en fazla Cumartesi günü işlem yapılırken, çekilişe en fazla gençlerin katılması da dikkat çekti. Öte yandan 30 Haziran 2016 tarihinde BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek çekilişin ardından talihliler bugüne kadar dağıtılan en büyük hediyelerin sahibi olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<