banner359

Turistler köy sofrasında kahvaltı yapacak

Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Doğancı Köy Sofrası Kahvaltı Salonu törenle açıldı.‘Doğancı Kadınlarıyla Kalkınıyor Projesi’ çerçevesinde hizmete açılan Doğancı Köy Sofrası Kahvaltı Salonu’nda, köylü kadınlar,...

12 Kasım 2016 Cumartesi 16:47
Turistler köy sofrasında kahvaltı yapacak
Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Doğancı Köy Sofrası Kahvaltı Salonu törenle açıldı.
‘Doğancı Kadınlarıyla Kalkınıyor Projesi’ çerçevesinde hizmete açılan Doğancı Köy Sofrası Kahvaltı Salonu’nda, köylü kadınlar, kuskus, erişte, tarhana, salça gibi ürünleri satıp aile bütçelerine katkı sağlayacak. Osmangazi Kaymakamlığı tarafından oluşturulan ve 2015 yılında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan proje ile köyden şehre göçü önlemek ve bölgenin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak hedefleniyor.
Osmangazi Belediyesi, Doğancı Köyü Kadınları Dayanışma Derneği binasını yeniledi. Derneğin ek binası tamamen yıkılarak 2 katlı olarak yeniden inşa edildi. Bin 50 metrekarelik alanda çevre düzenlemesi yapıldı. Ayrıca Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından dernek binası çevresindeki bin metrekarelik bölüm oyun alanı olarak oluşturuldu. Osmangazi Belediyesi’nin en büyük destekçisi olduğu projeye Osmangazi Kaymakamlığı, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ziraat Odası da önemli katkılar sağladı.
Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “ 2014 yılında çıkan Bütün Şehir Kanunu ile birlikte köylerimiz mahalle statüsüne geçerek belediyelerin sorumluluk alanına girdi. Osmangazi Belediyesi olarak, daha önce doğrudan bizim sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen her yıl düzenlediğimiz Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında köylerimize hizmetler götürüyorduk. Mahalle olduktan sonra ise ‘Her Köye Park ve Spor Tesisi’ adı altında bir proje ürettik ve birçok köyümüze modern park ve spor tesisleri inşa ettik. Tüm köylerimize parke taşı döşedik. Bu dönemde de köylerimizi cazibe merkezi haline getirerek köyden kente göçün önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.
Osmangazi sınırları içerisinde 27 köyün bulunduğunu ve hepsinin birbirinden güzel olduğunu ifade eden Mustafa Dündar, “Dönem sonuna kadar bu köylerimizin tamamına girerek temel sorunlarını gidermiş olacağız. ‘Doğancı Kadınlarıyla Kalkınıyor Projesi’ sadece bu köyümüz için değil kentimizdeki tüm köyler adına büyük önem taşıyor. Artık kadınlarımız kendileri için istihdam alanları oluşturarak ekonomide faal rol alıyorlar. Bu proje, diğer köylere ve orada yaşayan kadınlarımıza da güzel bir örnek olacaktır. Bu projeye katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Ben bugün açılışını yaptığımız Doğancı Köy Sofrası Kahvaltı Salonu’nun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü de Doğancı Mahallesi’nin saklı kalmış bir cennet olduğunu ifade etti.
Vali Yardımcısı Ergun Güngör de, “Kadınlarımızın ekonomi, sağlık ve eğitim meselelerini çözmek bizim önceliğimiz. Bu proje hepimizin katkısı ile hayata geçti. Ancak asıl başarı Doğancı Mahallesi kadınlarınındır” diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise, “Burada güzel bir girişimcilik örneği var. Devlet ve millet kaynaşmasının güzel bir ürünü var. Bugün açılışını yaptığımız bu tesis kadınlarımıza ekonomik açıdan önemli katkılar sağlayacaktır. Ayrıca Bursa turizmine de katkı koyacaktır. Kadın varsa hayat var diyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardında Doğancı Köy Sofrası Kahvaltı Salonu hizmete açıldı. Tesisin ilk misafirleri ise protokol üyeleri ve davetliler oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<