Türkiye’de İlk Kez Düzenlen Eğitim Bursalı Veteriner Hekimlere Verildi

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Su Hayvanları Hastalıkları Eğitimi’nde, hastalık çeşitleri ve önlenmesi için yapılacaklar anlatıldı. Bursalı veteriner hekimlere, son yıllarda sayıları...

05 Mayıs 2016 Perşembe 20:47
Türkiye’de İlk Kez Düzenlen Eğitim Bursalı Veteriner Hekimlere Verildi
Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Su Hayvanları Hastalıkları Eğitimi’nde, hastalık çeşitleri ve önlenmesi için yapılacaklar anlatıldı. Bursalı veteriner hekimlere, son yıllarda sayıları giderek artan deniz ve tatlı su üretme çiftliklerindeki balıkların hastalıklardan korunması için gereken bilgiler verildi.
BVHO tarafından 5 ve 6 Mayısı tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim, Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) ile ortaklaşa yapıldı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü’nün desteğiyle yapılan toplantıda Bursalı veteriner hekimlere balık çiftliklerinde sık görülen hastalıklar, hastalıkların sebepleri, önlenmesi için yapılacaklar ve tedavi yöntemleri anlatıldı. Bursa Akademik Odalar Birliği seminer salonunda gerçekleşen eğitime, Bursa’daki serbest veteriner hekimler büyük ilgi gösterdi.
Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Talat Gözet, BVHO tarafından gelen talep üzerine Türkiye’de ilk kez Su Hayvanları Hastalıkları Eğitimi’ni düzenlediklerini söyledi. Başkan Gözet, tatlı ve tuzlu su balık üretme çiftliklerinin ülke ekonomisine büyük katkısı olduğunu belirterek, bu çiftliklerde görev yapacak veteriner hekimlerin bu eğitimi almasının önemini anlattı.
Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek’in de konuşma yaptığı toplantıda söz alan BVHO Başkanı Sinan Sağlam, balık çiftliklerinde ekonomik kayıpların önlenmesi, ilaç masraflarının azaltılması, bakteriyel direncin arttırılması, çevre kirliğinin önlenmesi amacıyla söz konusu eğitimi düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının ülke ihracatının azalmasının önüne geçmek, iş ve zaman kayıplarını ortadan kaldırmak olarak açıklayan Oda Başkanı Sinan Sağlam, “Bu eğitime katılan meslektaşlarımız sertifika vereceğiz. Türkiye’de ilk kez odamız tarafından düzenlenen eğitime gösterilen ilgi bizi memnun etti” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından eğitime geçildi. Eğitimi, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Soner Altun, TVHB İkinci Başkanı ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü’nden Gülnur Kalaycı ve Öznur Yazıcıoğlu verdi.
Eğitim sırasında kursiyerler balık hastalıkları çeşitleri, nasıl önleneceği, teşhisi ve tedavi yöntemlerini anlatıldı. Balık hastalıklarını biyolojik ve genetik olmak üzere iki ana başlık altında ele alınması gerektiği vurgulanan eğitimde, balıklardaki hastalık belirtilerinin neler olduğu ayrıntılı olarak anlatıldı, teşhisi yapılan hastalıkların tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<