banner359

Türkyılmaz hakkında suç duyurusu

Mudanya’da 2,5 yıldır tamamlanmasına rağmen hizmete açılmayan Yeni Mahalle’deki sosyal tesis binasının atıl vaziyette tutularak belediyenin gelir kaybına uğratıldığı iddiasıyla Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz hakkında suç duyurusunda...

29 Temmuz 2016 Cuma 19:03
Türkyılmaz hakkında suç duyurusu
Mudanya’da 2,5 yıldır tamamlanmasına rağmen hizmete açılmayan Yeni Mahalle’deki sosyal tesis binasının atıl vaziyette tutularak belediyenin gelir kaybına uğratıldığı iddiasıyla Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Mudanyalı vatandaş Sezer Aktaş, Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “kamu malına zarar ve görevi ihmal” suçunu işlediğini iddia etti. Aktaş, Yeni Mahalle’deki üç katlı, 3 bin metrekare kapalı alana sahip binanın 2014 yılından bu yana atıl vaziyette tutularak değerlendirilmediğini ve belediyenin gelir kaybına uğratıldığını öne sürdü.
Aktaş, suç duyurusunda, “Mudanya Kaymakamlığı yeni hükümet konağı yapılana kadar Yeni Mahalle’deki bahse konu belediyeye ait binayı hükümet konağı olarak talep etmiştir. Belediye başkanı ise bu talebe karşılık 50 bin lira aylık kira karşılığında bu binayı vereceğini söylemiştir. 50 bin lira aylık kira bedelini fazla bulan kaymakamlık, bu talebinden vazgeçmiştir. Başkan Türkyılmaz, sonuç olarak 2,5 yıl önce yapımı tamamlanan bu binayı atıl tutmak suretiyle belediyeyi zarara uğratmaktadır. Kamuya tahsis etmeyen, kamu malına zarar veren ve görevini ihmal eden Türkyılmaz’ın cezalandırılması için kanuni işlemlerin yapılmasını saygıyla arz ve talep ediyorum.”.
AK Partili belediye yönetimi tarafından 2012 yılında müteahhit firma aracılığıyla yapımına başlanan ve ilçede üç farklı bölgede ihaleyle yapımı gerçekleşen sosyal tesislerden biri olan Yeni Mahalle’deki bina, 2014 yılı Nisan ayında tamamlanmıştı. Sosyal tesis; sağlık ocağı, HEM ve sosyal alan olarak inşa edilmişse de, 2014 yerel seçimleriyle iş başına gelen yönetim, söz konusu tesisle ilgili bir takım usulsüzlükler olduğunu öne sürerek bugüne kadar binayla alakalı herhangi bir tasarrufta bulunmamıştı. Kısa bir süre önce de sosyal paylaşım siteleri üzerinden kamuoyu oluşturan mahalle sakinleri, çürümeye terk edilen ve mezbeleliğe dönen tesisin aile hekimliği olması için 117 imza toplamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<