Ukub’tan Proje Yönetimi Ve Planlama Eğitimi

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (ukub) Üyeleri, Proje Uygulamalarında Yaşanan Olumsuzlukların Giderilmesi İçin 'proje Yönetimi Ve Planlama Eğitimi' Aldı.

30 Kasım 2015 Pazartesi 15:35
Ukub’tan Proje Yönetimi Ve Planlama Eğitimi
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) üyeleri, proje uygulamalarında yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için ’Proje Yönetimi ve Planlama Eğitimi’ aldı.
UKUB bünyesindeki Ulusal Kalıpçılık Eğitim Merkezi’nde (UKEM) düzenlenen eğitim, UKUB üyelerine ücretsiz olarak gerçekleştirildi. BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) destekli düzenlenen eğitim programında katılımcılara ’Proje Yönetimi Metodolojisi ve Uygulamaları’, ’İleri Düzey Proje Yönetimi ve Uygulamaları’ ve MS Project Professional 2013 Programı Kullanımı gösterildi. İstanbul Kurumsal Gelişim Danışmanlık Eğitim Hizmetleri firmasından gelen uzmanlar tarafından verilen eğitime, proje yöneticileri, proje çalışanları ve takım üyelerinden oluşan 15 UKUB üyesi firma temsilcisi katıldı.
UKUB Başkanı Şamil Özoğul, UKEM tarafından Bursa ve Kocaeli’de gerçekleştirilen eğitim programları konusunda yaptığı değerlendirmede, proje yönetimlerinde yaşanan sıkıntıların işletmeleri zor durumda bıraktığına dikkat çekti. Kaynak israfının azaltılması, proje maliyetlerinin ve uygulama sürelerinin düşürülmesiyle projelerde verim ve performansın geliştirilebileceğini ve böylece istenen kalite düzeylerine ulaşılabileceğini vurgulayan Özoğul, eğitim programında projelerde ekip lideri ve çalışanı olarak görev alan kişilere, proje ve ekip dinamikleriyle ilgili temel bilgilerin verildiğini belirtti.
Eğitim programıyla performans, kapsam, süre, maliyet, verim ve kalitenin istenilen seviyelere ulaştırılmasının amaçlandığını ifade eden Başkan Şamil Özoğul, değerlendirmesinde proje yönetimlerinin önemine vurgu yaptı. Özoğul, "İşletmelerde büyük emekler ve uzun zaman harcanarak gerçekleştirilen projelerde asıl önemli olanın projenin iyi planlanması ve yönetilmesidir. Projenin iyi yönetilmemesinin işletmeler için itibar kaybına yol açmaktadır. Uygulamada yapılabilecek küçük bir zamanlama hatası projeye zarar verebilir. Projenin doğru yönetilmesinin önemli olduğu görüşü ile üyelerimize yönelik bu eğitimi planladık. Eğitim çalışmalarımız belirlenen takvim dâhilinde devam edecek” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<