banner359

Yenişehir MYO Halktan Destek Bekliyor

Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Serhat Ayas, Yüksekokulun 20 Yıllık Hedeflerini Açıkladı.

10 Ekim 2015 Cumartesi 17:41
Yenişehir MYO Halktan Destek Bekliyor
Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Serhat Ayas, yüksekokulun 20 yıllık hedeflerini açıkladı.
Ayas, yaptığı açıklamada, “Yüksekokul projeksiyonu kapsamında yüksekokulun Yenişehir’deki pozisyonunun tekrar tanımlanması, yörede yapılacak yatırımlara uygun ara iş gücünün yetiştirilmesi ve Yenişehir master planının hazırlanmasında katkılar sunulması hedeflenmektedir. Bu vesileyle yeni programların açılabilmesi, eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla laboratuar, atölye ve çalışma alanlarının oluşturulabilmesi için yeni öğretim binasına ihtiyaç duyulmaktadır. Yüksekokul yönetimi olarak öncelikle Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Orhan ile bir dizi görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerde İbrahim Orhan bizlere, öğretim binasının yapılması konusunda mali desteğin tamamının karşılanması sözünü verdi. Yenişehir kamuoyu önünde kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak yeni öğretim binasının yapılabilmesi için ek bir alana ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla yüksekokul yurdunun yan tarafında şahıslara ait 3810 metrekare lik bir alanın istimlak yapılmasına gerek duyulmaktadır. Bu konuda Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile bir dizi görüşmelerimiz oldu. Başkan Çelik bizlere arazinin istimlak bedelinin yüksek olması sebebiyle sıkıntılar yaşayabileceğimizi bildirdi. Biz de Bursa milletvekilleri başta olmak üzere bir çok yetkilinin desteğini almaya çalışıyoruz. Hedefimiz şudur; öncelikle yüksekokulumuzdaki öğrenci potansiyelini 1000’den 2000’lere çıkarmak, sonra Yenişehir’imize fakültelerin hatta üniversitelerin gelmesini sağlamaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<