Yıldırım Belediyesi çevreye sahip çıkmaya devam ediyor

Geri dönüşüm çalışmalarıyla tonlarca atığı toplayan ve ekonomiye kazandıran Yıldırım Belediyesi çevreye sahip çıkmaya devam ediyor.Sürdürülebilir çevre politikası kapsamında kaynakların geri kazanılması amacıyla geri dönüşüm...

27 Kasım 2016 Pazar 13:24
Yıldırım Belediyesi çevreye sahip çıkmaya devam ediyor
Geri dönüşüm çalışmalarıyla tonlarca atığı toplayan ve ekonomiye kazandıran Yıldırım Belediyesi çevreye sahip çıkmaya devam ediyor.
Sürdürülebilir çevre politikası kapsamında kaynakların geri kazanılması amacıyla geri dönüşüm seferberliği başlatan Yıldırım Belediyesi önemli başarılara imza atıyor. Geçtiğimiz aylarda cam atık toplama oranlarında Avrupa standartlarını yakalayan Türkiye’deki ilk belediye olan Yıldırım Belediyesi, yine bir ilki hayata geçirerek ilçedeki 360 esnafa 450 adet cam atık toplama poşeti dağıtıldı. Cam kumbaralarına alternatif olarak dağıtılan 115 gram ağırlığında, 100 litre ve 30 kilogram taşıma kapasitesine sahip, Türkiye’de başka hiçbir belediyede olmayan poşetler aynı zamanda geri dönüşüme de uygun.
Geri dönüşümde öncü belediye
Dünyanın öncelikli sorununun bilinçsiz ve aşırı tüketim olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yaşamın her alanında insanla bir bütün içerisinde yer alan çevremize sahip çıkmamız hepimizin sorumluluğundadır. Eğer çevremizle barışık olur, çevremizi korursak toplumsal kalkınmayı hızla gerçekleştirme yolunda önemli bir adım atmış oluruz. Doğaya ne verirsek doğa da bize onu verir. Vatandaşlarımızdan beklentim plastik, cam, kağıt, karton, yağ, pil, elektronik atık gibi geri kazanılabilir atıklarını ayrı toplayarak belediyemizin kumbara, konteyner ve bidon yerleştirdiği noktalara bırakmalarıdır. Topladığımız atıkları tekrar ekonomiye kazandırabiliriz, daha da önemlisi çevreyi kazanmış oluruz” dedi.
"Vatandaş desteği önemli"
Kaynakların doğru kullanımı ile birlikte, Yıldırım’da tüketim toplumundan üretim toplumuna geçiş yolunda önemli mesafe kat ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Edebali, “Yaşadığımız çevreyi en iyi şekilde korumak üzere çok önemli projelere imza atıyoruz. Biz de geri dönüşümde fark oluşturan projelerimizi artırarak, öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Bu konuda vatandaşımızın bilinçli hareket ederek bizlere destek vermesini de önemsiyoruz. Türkiye’de ilkleri yapmayı ya da Avrupa standartlarını yakalamış olmayı yeterli görmeyeceğiz. Bunun çok daha üstüne çıkarak kendi standartlarımızı oluşturacağız” diye konuştu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarla toplumda farkındalık oluşturmasının önemine de değinen Başkan Edebali, bugüne kadar 10 binden fazla Yıldırımlıya geri dönüşüm konusunda bilgi verildiğini de açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<