Yıldırım Belediyesi kadınları iş sahibi yapıyor

Yıldırım Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarını tamamlayarak işletme sahibi olan kadın girişimci Elif Gül’ün ilk müşterisi Başkan İsmail Hakkı Edebali oldu.Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesindeki hediyelik...

27 Şubat 2017 Pazartesi 15:07
Yıldırım Belediyesi kadınları iş sahibi yapıyor

Yıldırım Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarını tamamlayarak işletme sahibi olan kadın girişimci Elif Gül’ün ilk müşterisi Başkan İsmail Hakkı Edebali oldu.

banner380

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesindeki hediyelik eşya, ahşap yakma ve boyama kurslarını tamamlayan Elif Gül, hobi olarak başladığı kursların sonunda işletme sahibi oldu. Erikli Mahallesi’nde Yıldırımlılara hizmet verecek ‘Elif Hediyelik Eşya Dekoratif Hobi Market’, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin katıldığı törenle açıldı. Edebali, “Açılan her bir işyeri, ekonomik kalkınmanın ve refahın müjdecisidir. Kadınlarımızın kendi ayakları üstünde durmasını istiyoruz. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren meslek edindirme kurslarına katılarak ahşap oymacılığı, ahşap yakma ve hediyelik eşya konularında eğitimler alan Elif hanım, aldığı eğitimlerle kendisini geliştirerek girişimcilik ruhuyla KOSGEB’e başvurmuş ve kendisine bir ekmek kapısı açma cesareti göstermiş. Kadınlarımızın istihdam ve işletme sahibi olma konusunda kendi ayakları üzerinde durabilecek bir azmi ve başarıyı ortaya koyması bizler için büyük önem taşıyor. YIL-MEK bünyesinde 59 branşta 12 bin 500 kursiyer eğitim alırken, onların içinden sıyrılarak Elif hanımın öğrendiklerini kendi işyerine taşıması tam anlamıyla bir başarı hikayesidir. Bizim arzumuz hem kurslarımızda kendilerini geliştiren kadınlarımızın hem de tüm kadınların aynı başarıyı örnek almasıdır” diye konuştu.

Elif Gül ise, “15 yıllık bankacılık geçmişinin ardından Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda hobi olarak başladığım eğitimlerin ışığında kendi işyerimi açtım. Çevremde ve kurslarda gördüğüm çok becerikli ve hayal gücü yüksek hanımları var. Onların da kurslar yardımı ile kendilerine istihdam sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<