Yıldırım’da Hizmet Yağmuru Devam Ediyor

Yıldırım Belediyesi’nin yatırımları ile ilçe yeni bir çehreye bürünüyor. Son bir haftada iki mahalle konağını hizmete açan Yıldırım Belediyesi tarafından tamamlanan Temenyeri Kapalı Pazar yeri ile bölgenin önemli bir eksikliği daha...

13 Ekim 2015 Salı 16:59
Yıldırım’da Hizmet Yağmuru Devam Ediyor
Yıldırım Belediyesi’nin yatırımları ile ilçe yeni bir çehreye bürünüyor. Son bir haftada iki mahalle konağını hizmete açan Yıldırım Belediyesi tarafından tamamlanan Temenyeri Kapalı Pazar yeri ile bölgenin önemli bir eksikliği daha giderildi.
Pazar yerlerini modern gönüme kavuşturan Yıldırım Belediyesi, Mollaarap Mahallesi’ndeki Temenyeri Kapalı Pazar Yeri’ni hizmete açtı. Açılışa Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ve Bennur Karaburun ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. 440 bin TL’ye mal olan bin 650 metrekarelik pazar yerinde 98 esnaf faaliyet gösterecek. Salı günleri pazar alanı olarak hizmet verecek modern tesis, haftanın diğer günleri ise otopark olarak kullanılarak bölgenin park sıkıntısını da ortadan kaldıracak.
Başkan Edebali, ilçede yapılacak Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü sosyal donatı alanları ile destekleyeceklerini belirterek, “Pazarcılarımızın daha iyi şartlara sahip olmasını ve halkımıza en kaliteli hizmetin sunulmasını hedefliyoruz. Yıldırımlı hemşehrilerimizin daha iyi şartlarda alışverişini yapabilmesi için denetim mekanizmasının çalıştığı, güvenli pazar alanlarına ihtiyacımız var. Pazar alanları en az yeşil alanlar ve spor alanları kadar önemli mekânlardır” diye konuştu.
İlerleyen dönemde sosyal alanlardan biri olan semt pazarları hakkında çalışmalarının devam edeceği bilgisini veren Başkan Edebali, semt pazarlarının mahallelerin merkezi mevkiinde yer almasını istediklerini de söyledi.
Göreve geldiği günden bugüne geçen sürede Yıldırım’daki 69 mahallenin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet ürettiklerini, bunlardan en önemlilerinin vatandaşların hayatını kolaylaştıran ve yapıldığı bölgeyi cazibe merkezi haline getiren yatırımlar olduğunu anlatan Edebali, “Mahallelerimizin yapısına ve ihtiyacına göre planladığımız otoparktan yaşama alanına, sosyal ve kültürel tesislerden spor alanlarına, tarihi mirastan kültür sanata ve eğitime kadar hayatın her alanındaki yatırımlarımız hızla devam ediyor” dedi.
MÜEZZİNOĞLU: “YILDIRIM GELECEĞE GÜVENLE BAKIYOR”
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, kapalı pazar yerinin son derece modern ve sağlıklı bir yer olduğunu belirterek, “Yıldırım’a baktığımızda medeniyetin bütün izlerini görebiliyoruz. Yollarıyla,yeşil alanlarıyla, modern pazar yerleriyle geleceğe umutla ve güvenle bakan bir ilçe. Gelecek nesillerimizin sağlıklı sokaklarda ve mahallelerde büyümesine vesile olan herkese, başta Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri pazar yerini hizmete açıp, pazarcı esnafı ile sohbet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<