banner359

Yıldırım’da sokak hayvanları aç değil

Sokak hayvanlarına bakım, tedavi ve barınma imkanı sağlayan Yıldırım Belediyesi, yaklaşan kış öncesi hayvanlar için beslenme odakları oluşturdu.Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, mevcut 78 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 6 metal yemlik...

16 Kasım 2016 Çarşamba 12:44
Yıldırım’da sokak hayvanları aç değil
Sokak hayvanlarına bakım, tedavi ve barınma imkanı sağlayan Yıldırım Belediyesi, yaklaşan kış öncesi hayvanlar için beslenme odakları oluşturdu.
Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, mevcut 78 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 6 metal yemlik ve 22 su odağının yanında 8 adet kedi beslenme odağını da ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirerek hayvanların yiyecek sıkıntısı çekmesinin önüne geçiyor. Periyodik olarak bu beslenme odaklarına su ve yiyecek bırakan ekipler, sokak hayvanlarının aç kalmasına izin vermiyor.
Dünyanın bütün canlıların ortak yaşama alanı olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği sahipsiz sokak hayvanlarını belediyemizin Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde kısırlaştırma ve aşılama işlemleri yapıldıktan sonra doğal yaşama alanlarına bırakıyoruz. Yaklaşan kış aylarında sevimli dostlarımızın kolayca yiyecek bulabilmesi için ilçemiz sınırları içerisinde kedi ve köpek beslenme odakları oluşturduk. Ekiplerimizce rutin olarak bu bölgelere su ve yiyecek takviyesinde bulunuyoruz. Ayrıca Yıldırımlı hemşehrilerimizden yiyeceklerini çöpe atmak yerine beslenme odaklarımıza bırakarak kış aylarında beslenme zorluğu çeken hayvanlarımıza yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Unutulmamalıdır ki bu canlılar bizden yalnızca şefkat bekliyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<