banner359

Yıldırım’dan Keşan’a kardeşlik köprüsü

Bursa’nın Yıldırım Belediyesi ile Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Beyendik Belediyesi arasında “kardeş belediye” protokolü imzalandı.Yıldırım Belediyesi’nin mayıs ayı olağan meclis toplantısında Edirne’nin Keşan ilçesine...

22 Kasım 2016 Salı 14:47
Yıldırım’dan Keşan’a kardeşlik köprüsü
Bursa’nın Yıldırım Belediyesi ile Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Beyendik Belediyesi arasında “kardeş belediye” protokolü imzalandı.
Yıldırım Belediyesi’nin mayıs ayı olağan meclis toplantısında Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Beyendik Belediyesi ile kardeş belediye olunması konusunda karar alınmıştı. İlerleyen dönemlerde ortak projelerin gerçekleştirilmesi yönünde adımlar atılması planlanan protokolün imza töreni Yıldırım Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yıldırım ilçesinin 20’ye yakın kardeş şehrinin olduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Anadoluda, balkanlarda, Amerika’da dahi bir kardeş şehrimiz var. Protokolle kağıt üzerinde böyle bir imza atacağız ama gönüllerimizde kalben ağabeylik-kardeşlik hukuku içerisinde gerçekleştirmiş buluyoruz. Bu kardeşliği sürdürecek adımları da Beyendik Belediyemizle hep birlikte atacağız. Kültürel, sportif etkinliklerin yapılmasını çok önemsiyorum. Birbirimize ihtiyacımız var. Büyük-küçük ayrımını gözetmiyoruz. Tecrübe paylaşımını yapacağız. Yıldırım ilçesindeki belediye hizmetleriyle ilgili bilgi ve tecrübeleri Beyendik Belediyemizle paylaşacağız. Teknik konularla birbirimize yardımcı olacağız. Bu kardeşliği önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz” dedi.
Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu da, “Beyendik Belediyesi’nin kardeş belediyeliği layık gören başta Sayın Yıldırım Belediye Başkanım İsmail Hakkı Edebali’ne ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. 3 dönemdir millete hizmet sevdasıyla görevimizi imkanlarımız ve fırsatlarımız doğrultusunda sürdürüyoruz. Büyük aile olmanın mutluluğunu bizlere yaşattığı için saygıdeğer bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na saygılarımı sunarım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından iki belediye başkanı ‘kardeş belediye’ protokolüne imza attı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<