100 milyon dolandırıcılık iddiası yargı önünde

Bursa’da bir şirkette muhasebeci olarak çalışan ve patronunu referans göstererek 100 milyon dolarlık dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan kadının yargılanmasına başlandı.Edinilen bilgiye göre, 46 yaşındaki Ö.A., 24 yıldır...

18 Mayıs 2017 Perşembe 13:40
100 milyon dolandırıcılık iddiası yargı önünde

Bursa’da bir şirkette muhasebeci olarak çalışan ve patronunu referans göstererek 100 milyon dolarlık dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan kadının yargılanmasına başlandı.

Edinilen bilgiye göre, 46 yaşındaki Ö.A., 24 yıldır bir şirkette muhasebeci olarak çalıştığı dönemde, iş adamlarını, kurum çalışanlarına yönelik oluşturdukları fonlar ile yüksek miktarda kar payı dağıttıklarını söyleyerek ikna etti. Ö.A., para verenlere aylık yüzde 8 ile 10 arasında kar payı dağıtmaya başladı. Daha sonra kar payını yüzde 25’lere kadar çıkartan zanlının, iş adamlarının para vermek için borç aldığı ve evlerini sattığı iddia edildi. Geçen temmuz ayından sonra kar payı dağıtmayan Ö.A, ’OHAL sebebiyle BDDK hesapları inceliyor. Bitmesini ve para havalesini bekliyoruz’, ’Paralar başka hesaba geçti. Avukatlar el koydu’, ’Para Merkez Bankası’nda rahat olun’ gibi mesajlar gönderdi. Ardından da psikolojik rahatsızlığı olduğunu ifade eden zanlı hastaneye yattı. Şikayet üzerine işten atılan Ö.A., yapılan suç duyurusunun ardından gözaltına alındı. İş adamlarını yaklaşık 100 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen sanık tutuklandı.

Bursa 9. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dolandırıcılık suçundan 75 yıla kadar hapsi istenen Ö.A’nın yargılanmasına başladı. Tutuklu bulunduğu Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki Kadın Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren Ö.A., “Şirkette kendi içimizde oluşturduğum fon vardı. Buna dışarıdan katılanlar da oluyordu. Bu kişiler paraları benim banka hesabıma yatırıyorlardı. Elden veren de oluyordu. Ben de ulaşan paraları şirkette beni işe alan yönetici N.Y.’ye veriyordum. O da E.Ş. ile yatırılması gereken faizleri bu paralar ile ödüyordu. Kime ne kadar verdiğini bilmiyorum. Masumum, tahliyemi ve beraatımı istiyorum” dedi.

banner380

Tutuksuz sanıklar N.Y. ile E.Ş. ise Ö.A.’yı suçladı.

Dava ağır cezaya

Mahkeme, şikayetçi sayısının fazla olması ve istenen suçun ‘nitelikli dolandırıcılık’ olması sebebiyle görevsizlik kararı verip, davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesine karar verdi. Ö.A., ağır cezada yargılanırsa hakkında 250 yıla kadar hapis cezası istenebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<