53 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı

Bursa’da adliyeden kaçan ve hakkında 53 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari, 9 gün sonra saklandığı Aydın’daki akrabalarının evine yapılan şafak baskınında yakalandı.Edinilen bilgiye göre, 16 Ocak’ta meydana gelen olayda...

26 Ocak 2015 Pazartesi 18:42
53 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Bursa’da adliyeden kaçan ve hakkında 53 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari, 9 gün sonra saklandığı Aydın’daki akrabalarının evine yapılan şafak baskınında yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 16 Ocak’ta meydana gelen olayda cezaevinden duruşma için jandarmanın getirdiği 2 mahkum, tutuldukları özel nezarethane bölümünün kapı kilidini kırarak kaçtı. Şüphelilerden biri adliye içinde jandarma tarafından kısa sürede yakalandı. Diğer mahkum ise, adliye çevresindeki tüm aramalara rağmen bulunamadı.
Alarma geçen jandarma ekipleri, firari K.Ş.’nin cezaevine girmeden önce Aydın, Manisa, İzmir, Balıkesir, Muğla ve Muş illerinde ev ve iş yerlerinden ’hırsızlık, oto hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik ve cinsel istismar’ suçlarını işlediğini tespit etti. Hakkında 41 yıl 148 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan K.Ş.’nin sosyal çevresi inceleyen ekipler, ilişki kurabileceği herkesi mercek altına aldı. Şüphelinin şehir dışındaki yakınları, Bursa’da bulunan, tahliye olan cezaevi arkadaşlarının evlerinde alınan izinlerle arama yapıldı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, K.Ş.’nin cezaevine girmeden önce suç faaliyetlerini yoğunlaştırdığı ve uzun süre ikamet ettiği Aydın’da akrabalarının yanında bulunabileceği yönünde istihbarat aldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu firarinin Aydın’ın Germencik ilçesindeki akrabalarının evinde olduğu belirlendi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimleri teknik koordinesi ile Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu firari, gizlendiği eve yapılan şafak baskınıyla gözaltına alındı. Karşısında polis ve jandarma ekiplerini görünce kaçmaya çalışan şüpheli gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. "Firar" suçundan da ifade veren zanlı, yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<