Balon fabrikasındaki yangın kontrol atına alındı

Bursa’da uçan balon üreten iş yerindeki helyum gazının patlaması neticesi başlayan ve kısa sürede çevredeki 3 ayrı lastik deposuna da sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alındı.Edinilen...

24 Temmuz 2016 Pazar 21:36
Balon fabrikasındaki yangın kontrol atına alındı
Bursa’da uçan balon üreten iş yerindeki helyum gazının patlaması neticesi başlayan ve kısa sürede çevredeki 3 ayrı lastik deposuna da sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Merkez Osmangazi Alemdar Mahallesi, Demiryolu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren ve uçan balon üretimi yapan iş yerinde helyum tüplerinin patlamasıyla yangın çıktı. İş yeri bir anda alev topuna dönerken yaklaşık 20 metre yukarıya yükselen alevler balon fabrikasıyla bitişik 3 ayrı lastik deposunu da sardı. Yaklaşık 3 TIR hurda araba lastiğinin istifli bulunduğu depolarda alev alınca ortalık savaş alanına döndü. Gökyüzünü saran yoğun duman nedeniyle hava kararıp simsiyah oldu. İtfaiye ekipleri 30’a yakın ekiple yangına müdahale etti. Zaman zaman yaşanan patlamalar paniğe neden olurken polis ekipleri yangın yerine yaklaşıp görüntü çekmeye çalışan meraklı vatandaşları can güvenlikleri için sık sık uyarıp olay yerinden çıkarmaya çalıştı. Yoğun duman altında alevlere müdahale etmeye çalışan bir itfaiyeci baygınlık geçirince vatandaşlar tarafından yol kenarına alınıp yüzüne su dökülerek kendine getirildi. Dumandan etkilenen itfaiye ekiplerine vatandaşlar marketten ayran alıp yardımcı oldu.
Ayrıca yangın Bursa’nın pek çok yerinden görülürken, metrodan geçen vatandaşlar da alevleri telefonuyla kayıt altına aldı. Alevlerin Mudanya İzmir Karayoluna kadar çıkması nedeniyle polis ekipleri yolu gidiş geliş çift yönlü olarak trafiğe kapadı. Yangın nedeniyle duran Bursa Ray yarım saatlik aksamanın ardından seferlerine devam etti. Korku ve paniğe neden olan yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması neticesi 3 saat sonra kontrol altına alındı. Mudanya yolu tehlikenin geçmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı. Polis ve İtfaiye ekipleri Milyonlarca lira zararın yaşandığı yangın ile ilgili tahkikat başlattı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<