Barış Güler’in Ifadesiyle Ilgili Iddialara Yalanlama

TBMM’de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere kurulan soruşturma komisyonuna ifade veren Barış Güler’in “Söyleyecek bir şeyim yok” diyerek soruları yanıtsız bıraktığı iddiaları yalanlandı.Yazılı açıklama...

24 Ekim 2014 Cuma 17:40
Barış Güler’in Ifadesiyle Ilgili Iddialara Yalanlama
TBMM’de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere kurulan soruşturma komisyonuna ifade veren Barış Güler’in “Söyleyecek bir şeyim yok” diyerek soruları yanıtsız bıraktığı iddiaları yalanlandı.
Yazılı açıklama yapan Barış Güler’in avukatı Mehmet Fehim Güneş, “24.10.2014’te bazı basın organları ve internet sitelerinde müvekkilim Barış Güler’le ilgili çıkan ‘Soruşturma Komisyonunun sorularını yanıtlamayarak, ’Söyleyecek bir şeyim yok’ ifadesini kullandı’ şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fehmi Tosun tarafından 22.10.2014 günü yapılan çağrı üzerine bulunması istenmiş olan gün ve saatte (23.10.2014 saat 09:30) Çağlayan Adliyesine gelmiştir. Saat 10:30 sularında Soruşturma Komisyonunun huzuruna çıkmış ve Komisyon tarafından kendisine Ceza Muhakemesi Kanunu 45/1 Maddesi gereğince tanıklıktan çekinme hakkı bulunduğu bildirilmiş, ifade verip vermek istemediği kendisine sorulmuştur. Müvekkilim, kanunda öngörülen hakkı doğrultusunda tanıklıktan çekinmek istediğini belirtmiş ve bu beyanı tutanak tutularak kayda geçmiştir. Basın yayın organlarında belirtildiği gibi müvekkilime herhangi bir soru yöneltildiği ve kendisinin ‘Söyleyecek bir şeyim yok’ diye ifade verdiği şeklinde çıkan haberler gerçekle bağdaşmamaktadır” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<