Ciğerlerimiz Yandı !

Adıyaman’ın Palanlı, Yenigüven ve Çemberlitaş köylerinin ortasında bulunan ormanlık alan yandı. Tarlada anız yakılmasıyla başladığı tahmin edilen yangın rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Rüzgar ile birlikte hızla büyüyen yangına...

22 Ağustos 2014 Cuma 23:46
Ciğerlerimiz Yandı !
Adıyaman’ın Palanlı, Yenigüven ve Çemberlitaş köylerinin ortasında bulunan ormanlık alan yandı.
Tarlada anız yakılmasıyla başladığı tahmin edilen yangın rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Rüzgar ile birlikte hızla büyüyen yangına köylüler müdahale ederek, itfaiye ekiplerine bilgi verildi. Yangın yerine Adıyaman Orman İşletme’nin yanı sıra Adıyaman Belediyesi, özel ve kamu kuruluşundan itfaiye ekipleri geldi ancak ormanlık alan sarp kayalıktan oluştuğu için yangına araçlarla müdahale edilemedi. İtfaiye araçları ve arazözler yangın mahalline ulaşamazken, köylü vatandaşlar ellerinde ağaç dallarıyla saatlerce yangını söndürmek için çalıştı.

10 BİNİ AŞKIN VATANDAŞ YANGIN İÇİN SEFERBER OLDU
Ormanlık alanda hızla ilerleyen ve büyüyen yangını kontrol etmekte güçlük çeken ekipler, vatandaşları yardıma çağırdı.
Adıyaman Belediyesi, ekipler ve köylüler yangına müdahalede yetersiz kalınca vatandaşlara SMS atarak ve hoparlörden yardım istedi. Vatandaşlar, Valilik önünden araçlarla yangın yerine taşındı. Binlerce duyarlı vatandaş kendi araçlarıyla ya da taşıma araçlarıyla yangına müdahale etmek için yangın mahalline gitti. Vatandaşlar kazma, kürek ve diğer gereçlerle yaklaşık bir kilometre yürüyerek yangına müdahale edebildiler.
Çevre illerden de ekiplerin istendiği orman yangını yaklaşık 5 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınabildi.
Adıyaman Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, yangın neden çıktığını bilmediklerini ancak yaklaşık 2 hektarlık alanın yandığını ve bu alanın bozuk meşe alanlarından oluştuğunu ifade etti.
Mehmet Harbi, yangına Valiliğin talimatıyla vatandaşların yanı sıra, asker ve polis ekiplerinin de geldiğini, yangına araçlarla ve helikopterle müdahale şanslarının olmadığını aktardı.
Adıyaman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “2 hektarlık alanın zarar gördüğü orman yangını ile ilgili Valilik olarak olay yerine itfaiye ve söndürme ekipleri sevk edilmiş ancak, bölgenin sarp ve dağlık olması, havanın kararması ve söz konusu araçların yangın alanına girememesi münasebetiyle söndürme çalışmalarında zaman zaman güçlükler yaşanmış, buna rağmen bütün Adıyaman halkı ve tüm kamu çalışanlarının fedakar gayretleriyle yangın kontrol altına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<